UHAPŠENI KRIJUMČARI: Srbi švercovali 71 migranta!
Foto: Reuters Okt 2015

Obezbedili izbeglicama prelazak granice

UHAPŠENI KRIJUMČARI: Srbi švercovali 71 migranta!

Crna Hronika -
Sumnja se e da su od 5. maja do 4. avgusta 2015. na teritoriji Beograda i Subotice i u Turskoj obezbedili migrantima nedozvoljen prelazak državnih granica

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je četvoricu osumnjičenih koje je policija privela zbog sumnje da su preko teritorije Srbije krijumčarili migrante poreklom iz Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka.Saslušani su Momčilo Milivojević, Dejan Stokić, Nenad Dukadinović i Vujadin Džolić.

- Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv privedenih zbog postojanja sumnje da su od 5. maja do 4. avgusta 2015. na teritoriji Beograda i Subotice i u Turskoj obezbedili migrantima nedozvoljen prelazak državnih granica i njihov tranzit ka zemljama članicama Evropske unije - navedeno je u saopštenju tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića.Postoji sumnja da je ova organizovana kriminalna grupa radi sticanja finansijske koristi, koja se kretala oko 4.000 evra po ilegalnom migrantu, prokrijumčarila 71 migranata - 25 državljana Sirije, dvoje Iračana i 44 ljudi zasad neutvrđenog državljanstva - navedeno je u saopštenju.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track