MANIJAK S MOSTARSKE PETLJE OSUĐEN NA 18 GODINA: Bivši vojni policajac silovanja počinio svesno

Izricanje presude

MANIJAK S MOSTARSKE PETLJE OSUĐEN NA 18 GODINA: Bivši vojni policajac silovanja počinio svesno

Crna Hronika -
Dejan Dejan Gojković proglašen krivim za 3 silovanja, 4 pokušaja silovanja dok je za jedan pokušaj oslobođen optužbi

BEOGRAD - Bivši vojni policajac Dejan Gojković (35) iz Bele Crkve, osuđen je na 18 godina zatvora pošto ga je Viši sud u Beogradu proglasio krivim za 3 silovanja, 4 pokušaja silovanja, dok je oslobođen optužbi za jedan pokušaj silovanja. Pritvor mu je produžen do donošenja pravosnažne presude.

Gojković, koji je bio optužen za 8 silovanja na Mostarskoj petlji, je ta dela počinio svesno u stanju uračunljivosti, a to su utvrdili veštaci neuropsihijatri u nalazu koji je danas pročitan u Višem sudu u Beogradu.

Gojković i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu.

Nakon toga sud je zakazao izricanje presude za popodne, pošto je prošle sedmice izricanje bilo odloženo do dopunskog neuropsihijatrijskog veštačenja.

Tužilaštvo je tražilo da se Gojkoviću izrekne jedinstvena kazna od 20 godina zatvora zbog tri silovanja i pet pokušaja silovanja.

Suđenje Gojkoviću je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnosti žrtava, ali će presuda biti saopštena javno. Gojković je tokom suđenja negirao da je napadao i silovao žene kod Mostarske petlje.

Uhapšen je krajem novembra 2013. kada ga je iz zasede privela inspektorka Trećeg odeljenja beogradske policije Biljana Petrov.

Napadi su počeli 2010. godine, a poslednji put 2013. godine, nekoliko dana nakon što je pokušao da siluje jednu devojku kod Mostarske petlje (22).

Mete su mu bile žene svih starosnih dobi, pa čak i dve maloletnice. Žrtve je sačekivao u večernjim satima na autobuskim stajalištima na "Mostaru", odakle ih je pratio do stepeniššta koja vode ka mostu Gazela.

Prilazio im je s leđa, obarao ih na zemlju, a potom silovao. Pomoću DNK tragova koji su pronađeni na odeći jedne žrtve, identifikovan je Gojković, koji je oženjen i otac dvoje dece, preneli su mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track