PORODICA TRAŽI PRISUSTVO SRPSKOG PATOLOGA: Profesor Alempijević pratiće obdukciju Dunjića
Foto: Printscreen Youtube

Istraga u Hagu

PORODICA TRAŽI PRISUSTVO SRPSKOG PATOLOGA: Profesor Alempijević pratiće obdukciju Dunjića

Crna Hronika -
U sredu uveče pronađen je mrtav a u četvrtak trebalo da svedoči kao veštak odbrane u predmetu protiv Ratka Mladića

Profesor dr Đorđe Alempijević, specijalista sudske medicine iz Beograda prisustvovaće sutra obdukciji veštaka Dušana Dunjića, koji je u sredu uveče pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Hagu! Prisustvo srpskog patologa tražila je Dunjićeva porodica.

- Iako je za danas bila planirana obdukcija, porodica je izričito tražila prisustvo i srpskih stručnjaka. Nakon dogovora sa holandskim vlastima i ambasadom Srbije dogovoreno je da se obdukcija pomeri za sutra i da tokom obdukcije bude prisutan priznati specijalsita sudske medicine Đorđe Almpijević. I porodica će sutra biti u Hagu - izjavio je za Kurir advokat Branko Lukić.

On je ranije za Kurir izjavio da je smrt Dunjića za sve šok, da je bio zdrav i da u formularu koji je popunio u Tribunalu, pošto je to obavezno za sve, nema upisane nikakve bolesti.

Podsetimo, Dunjić je u sredu uveče pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Hagu a u četvrtak je trebalo da svedoči kao veštak odbrane u predmetu protiv Ratka Mladića.

Srpskog veštaka pronašli su mrtvog službenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda u Hagu.

Dušan Dunjić, stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije, svedočio je u više predmeta u Haškom tribunalu. Bio je veštak tužilaštva u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramuš Haradinaj i drugi, Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragoljub Kunarac...

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track