(FOTO) ZAPLENA NA AUTO-PUTU: Švercovao 100 kg rezanog duvana
Foto: Carina

Dubinska kontrola van graničnih prelaza

(FOTO) ZAPLENA NA AUTO-PUTU: Švercovao 100 kg rezanog duvana

Crna Hronika -
Duvan je otkriven u utorak oko 18 sati, detaljnim pregledom automobila marke "Peugeot", koji je zaustavljen na auto-putu Beograd-Niš, u blizini naselja Palestina

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom carinika i policije na auto-putu Beograd-Niš otkriveno je 100 kilograma krijumčarenog rezanog duvana, u gepeku jednog automobila, saopštila je danas Uprava carina.

Duvan je otkriven u utorak oko 18 sati, detaljnim pregledom automobila marke "Peugeot", koji je zaustavljen na auto-putu Beograd-Niš, u blizini naselja Palestina.

Iako je vozač carinicima rekao da nema šta da prijavi za carinsku kontrolu, u gepeku je pronađeno 100 kilograma rezanog duvana, spakovanog u 10 kesa. Prema njegovim rečima, radi se o rezanom duvanu poreklom iz Makedonije.

Duvan je otkriven prilikom dubinske kontrole koju sprovode službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, a koja podrazumeva kontrolu robe van graničnih prelaza.

Takve kontrole su se pokazale kao efikasno sredstvo u borbi protiv sive ekonomije, jer sprečavaju da roba koja je ilegalno ušla u zemlju završi na tržištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track