ISPOVEST VLASNIKA MENJAČNICE: Ubili bi me da im nisam dao novac!
Foto: Nebojša Mandić

Drama u Sopotu

ISPOVEST VLASNIKA MENJAČNICE: Ubili bi me da im nisam dao novac!

Crna Hronika -
Ušli preko merdevina: Razbojnici su upali kroz prozor naoružani pištoljima, pretili su mi i mučili me i na kraju sam im dao 12.000 evra, priča Saša Vojinović (40) iz sela Đurinci kod Sopota

BEOGRAD - Spavao sam kada su trojica maskiranih razbojnika sa pištoljima upala u moju sobu. Vikali su: „Govori gde su pare! Daj pare.“ Napali su me elektrošokom i biber-sprejom, bili su brutalni, mučili su me. U strahu da me ne ubiju, da sam im 12.000 evra pazara, priča Saša Vojinović (40), vlasnik menjačnice „Veks“ iz Sopota.Vojinović kaže za Kurir da je u vreme razbojništva, juče oko četiri sata ujutro, bio sam u kući, da se sve desilo brzo i da su ga razbojnici bukvalno uhvatili na spavanju. Kaže da da su pomoću merdevina ušli kroz prozor.Strahovao za život- Spavao sam kada su njih trojica iznenada skočila na moj krevet. Imali su fantomke i tražili da im dam novac. Onako sanjiv, pokušao sam da se odbranim, ali nisam uspeo. Dok sam se otimao, jedan od njih me je udario u levu nogu elektrošokom. Nije me mnogo zabolelo, ali mi se mišić toliko zgrčio da nisam mogao da pomerim nogu - rekao je Vojinović.On dodaje da su razbojnici imali i biber-sprej.- Kada su mi onesposobili levu nogu, pokušao sam da se izvučem iz kreveta. U tom rvanju sa njima jednom od njih sam zakačio pištolj, koji mi je posekao desnu ruku. Da bi me potpuno smirili, poprskali su me biber-sprejom i ništa nisam mogao da vidim. Verovao sam da će me ubiti ako im ne budem rekao gde mi je novac - kaže Vojinović i dodaje da je strahujući za život rekao gde drži pare.

Kao na filmu... Pljačkaši koristili merdevine i upali u kuću Vojinovića
Kao na filmu... Pljačkaši koristili merdevine i upali u kuću Vojinovića

Vezali mi ruke i noge

Prema njegovim rečima, dvojica su ga držala na krevetu dok je jedan otišao do prostorije za koju je rekao da se u njoj nalazi novac.- Vezali su mi noge i ruke nekim učkurom koji su, verujem, oni doneli. Uzeli su oko 12.000 do 13.000 evra i otišli. Brzo sam uspe da se odvežem i zovem policiju - rekao je naš sagovornik.Izvor blizak istrazi navodi da su pljačku izveli profesionalci.- Očigledno je da su razbojnici tipovali vlasnika menjačnice kao nekog ko ima novca. U kuću su ušli kroz prozor na drugom spratu, a izašli na vrata. Po svemu sudeći, ovo je bilo delo profesionalaca - rekao je naš sagovornik i dodao da su za lopovima ostale naslonjene merdevine sa donje strane kuće.

Prva pljačkaNAPADAČI MLADI LJUDISaša Vojinović je deset godina vlasnik menjačnice i, kako kaže, prvi put je opljačkan.- Nikada nisam imao sličan problem niti sada mogu da sumnjam na nekoga. Po glasu koji sam čuo ispod maski rekao bih da je reč o mladićima koji imaju od 25 do 30 godina - rekao je Vojinović.

HronologijaUšli kroz prozor, izašli na vrataPrislonili merdevine uz zid kućeUpali u spavaću sobuPretili i vezali vlasnikaOtišli s plenom kroz vrata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track