TUČA U POLICIJSKOJ STANICI: Dileri napali policajce u Prokuplju!
Foto: Marina Lopičić

Povređeni

TUČA U POLICIJSKOJ STANICI: Dileri napali policajce u Prokuplju!

Crna Hronika -
U policijskoj akciji hapšenja osumnjičenog za trgovinu narkoticima u večernjim satima u Prokuplju, došlo je najpre do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba grupe mladića od ranije poznatih policiji sa inspektorima policije za suzbijanje narkotika koji su bili na zadatku.

Jedan od policajaca je zadobio lakše telesne povrede koje je konstatovao dežurni lekar Odeljenja urgentne medicine Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Policija je nakon incidenta privela i odredila policijsko zadržavanje do 48 sati za I. A. (21), D. U. (20) i J. Đ. (20) svi iz Prokuplja.

Prema tvrdnji očevidaca, do incidenta je došlo kada su policijski inspektori u civilu priveli I. A. u neposrednoj blizini kafića koji se nalazi pored Srednje medicinske škole i Gimnazije u centru grada.

Navodno je kod osumnjičenog pronađena izvesna količina tableta za koje se sumnja da je opojna droga. Međutim, prilikom intervencije inspektora, iz kafića su izašli izvesni D. U. i J. Đ. koji su najpre verbalno, a zatim i fizički napali inspektore.

– Prilikom izlaska iz kafića počeli su da psuju i dobacuju pogrdne reči policijskim službenicima koji su radili svoj posao. Nakon što su se približili, nastavili su da vređaju inspektore i u jednom trenutku je D. U. udario jednog od njih u predelu glave. Usledila je intervencija policije i lica su savladana i uhapšena – kaže očevidac i slučajni prolaznik koji se zatekao na mesto incidenta.

On kaže da osumnjičeni za posedovanje narkotika nije pružao otpor prilikom hapšenja, ali su incident izazvali verovatno njegovi poznanici koji su sve to posmatrali iz kafića.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim organima na salušanje, prenosi Alo.

Radi se o mladićima koji su od ranije poznati policiji i prema nezvaničnim informacijama o višestrukim povratnicima u vršenju raznih krivičnih dela, od tuča do trgovine narkoticima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track