NESREĆA: Džip pokosio baku dok je vodila slepu kumu preko ulice!

Stradale žene koje su bile nerazdvojne

NESREĆA: Džip pokosio baku dok je vodila slepu kumu preko ulice!

Crna Hronika -
Milena Vučenović (85) poginula, a Milesa Mijailović (59) teško povređena kada je na njih, dok su prelazile kolovoz, naleteo „rendž rover“ koji je vozio Željko B. (46)

INÐIJA - Komšija me je pozvao i rekao mi: „Kola su ti udarila majku!“ Istrčao sam iz kuće i zatekao mamu i kumu kako leže na ulici. Bile su godinama nerazdvojne, zajedno su i nastradale - kaže za Kurir Radoslav Marjanov (49).Njegova majka Milena Vučenović (85) poginula je kad je slepu kumu Milesu Mijailović (59) prevodila preko ulice. Na njih je „rendž roverom“ naleteo Željko B. (46).Povređene žene prevezene su u KC Vojvodine, gde je Vučenovićeva umrla na operaciji. Njena kuma juče je prebačena na poluintenzivnu negu i njeno stanje trenutno je stabilno.Išla da kupi sok- Moja mama Milena i Milesa otišle su u subotu oko 19 časova u prodavnicu. Kuma je pre nekoliko dana dobila unuka, pa je htela da kupi sok i keks da odnesem njenoj snaji, koja je u petak izašla iz porodilišta. Automobil ih je udario dok su se vraćale kući. Mama je preletela preko automobila, dok je kuma ležala 20 metara ispred kola koja su ih udarila. Kad sam stigao na lice mesta, majka je bila svesna. Pitao sam je: „Kako nisi videla kola?“ Odgovorila mi je: „Sine, uopšte ga nisam videla, ni kola, ni farove zbog magle!“ Samo im je korak nedostajao da pređu ulicu i da moja mama ostane živa - kaže potreseni sin Radoslav, koji je do dolaska ekipe Hitne pomoći trčao od majke do kume kako bi im pomogao.Nastradala žena i njena kuma živele su u istoj zgradi, vrata do vrata. Skoro 40 godina baka Milena brinula je o prvoj komšinici, spremala joj ručak i čistila stan. Milenin sin Radoslav krstio je Milesinog sina, a njen sin Željko Tekić (30) krstio je Radoslavljevog sina.Jedna porodica- Pre četiri dana tek rođenog sina izveo sam iz porodilišta. Majka me je zvala te večeri iz prodavnice i pitala me treba li nešto da nam kupi i pošalje. Pozvao me je Radoslav i rekao mi šta se dogodilo. Stigao sam ispred Doma zdravlja u trenutku kad su sanitetom kretali za Novi Sad. Rekao sam joj: „Mama, tu sam“, odgovorila mi je: „Dobro, sine!“ Mnogo mi je teško zbog bake Milene, bili smo kao jedna porodica. Ona me je odgajila, izvela iz porodilišta... Moram da budem jak zbog moje bebe - plačući priča Tekić, sin povređene žene.Vozač „rendž rovera“ ostao je na mestu nesreće, a porodici nastradalih rekao je da nije brzo vozio.- Ne znam da li je gore nama ili tom čoveku. Čuo sam da ima četvoro dece, i sebi i svojoj porodici upropastio je život. Bio je uplašen, samo je ćutao. Jedino što je uspeo da nam kaže je da je išao brzinom od oko 40 kilometara na sat, mada mislim da je išao brže - kaže sin nastradale starice.

Mesto nesreće... Na ovom putu su oborene Milena i Milesa
Mesto nesreće... Na ovom putu su oborene Milena i Milesa

Prijava protiv vozačaNESREĆA PO GUSTOJ MAGLIProtiv Željka B. podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.- Vozač nije imao alkohol u krvi, ostao je na licu mesta i sačekao policiju. Te večeri je bila gusta magla, a daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nesrećom - kaže izvor Kurira iz istrage.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track