HORGOŠ: Sprečen šverc deviza i antikviteta
Foto: Carina

Uspeh naših carinika

HORGOŠ: Sprečen šverc deviza i antikviteta

Crna Hronika -
BEOGRAD - Carinici su tokom vikenda na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja preko 35.000 evra, dok je na Batrovcima sprečeno krijumčarenje antikviteta.

Neprijavljeni novac je pronađen prilikom ulazne kontrole na graničnom prelazu Horgoš kod srpskog državljanina albanske nacionalnosti koji je svojim vozilom čeških registarskih oznaka putovao iz Budimešte u Kosovsku Mitrovicu, saopštila je Uprava carina.

On je na postavljeno pitanje carinika o iznosu novca koji nosi sa sobom rekao da u novčaniku ima tačno 10.000 evra, što je tom prilikom i pokazao. Detaljnim pregledom, carinici su u džepovima njegove jakne pronašli još 36.500 evra, koje očigledno nije imao nameru da prijavi. Istog dana, na izlazu graničnog prelaza Batrovci, sprečen je pokušaj krijumčarenja antikviteta. Radi se o 30 srebrnih novčića i srebrnoj narukvici iz antičkog perioda, čija će vrednost i starost biti utvrđeni veštačenjem.

Antikvitete su pokušali da prokrijumčare jedan makedonski i dvojica albanskih državljana, koji su ih delom sakrili po džepovima, a delom u čarapama među ličnim stvarima. Narukvica iz antičkog perioda je, pak pronađena u fabričkoj šupljini iznad menjača automobila. Kod putnika je pronađen i katalog sa aukcije antikviteta iz 1993. godine, u kojem se nalaze i neki od pronađenih novčića, što govori u prilog tome da se radi o ljudima koji se bave preprodajom antikviteta.

U oba slučaja protiv krijumčara je pokrenut postupak, a sud će odlučiti o daljoj sudbini zaplenjenog novca i antikviteta, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track