Spasla prijateljicu, pa se udavila u reci!

Tragedija na timoku

Spasla prijateljicu, pa se udavila u reci!

Crna Hronika -
Iako neplivač, Ana Kostić (13) skočila s brane da iz reke izvuče svoju najbolju drugaricu Anu L. (14). Ana je obožavala da se igra na Popovoj plaži

ZAJEČAR - Užas!Trinaestogodišnja Ana Kostić udavila se preksinoć oko 22 sata u Timoku dok je, iako je bila neplivač, pokušavala da iz reke izvuče najbolju prijateljicu Anu L. (14)!

- Dve devojčice su se igrale loptom na Popovoj plaži, a onda im je lopta upala u reku. Ana L. je pokušala da je dohvati s brane, ali je izgubila ravnotežu i upala u reku! Za njom je odmah skočila njena nerazdvojna drugarica Ana Kostić. Uspela je da joj pomogne da izađe na obalu, ali ju je nemirna voda savladala i ona se utopila - ispričao je jedan od očevidaca tragedija na kupalištu.

U domu porodice Kostić ekipa Kurira zatekla je Jovana Simonovića, strica nastradale devojčice. Skrhan bolom, kaže da ni sam još ne zna kako je Ana nastradala.

- Anin otac, Slobodan, samo mi je javio da mu se ćerka utopila. Oni su svi do pre tri godine živeli u Negotinu, a onda su se preselili u Zaječar. Ana ima stariju sestru Jelenu. Ona spava, dali su joj lekove. I Slobodanu su lekari morali da daju lekove... Ne znam kako će sve ovo da preživi - priča Jovan.

Komšije pričaju da su Anu svi voleli.

- Bila je mirna i fina i volela je da ide na Popovu plažu da se igra. I na svoj rođendan, 6. aprila, Ana je bila na plaži i tad je takođe upala u Timok. Tad su uspeli da je spasu, ali, eto, kao da joj je bilo suđeno da nastrada u reci - ispričala je komšinica.

Ana L. je posle svega šta se dogodilo smeštena na dečje odeljenje Opšte bolnice u Zaječaru.

- Devojčica nam je rekla da se ne seća ničega, osim da je upala u vodu! Ona se sad, posle svega što je preživela, fizički oseća dobro i majka je neprestano s njom - rekao je dežurni lekar zaječarske bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja