ZNA SE KO JE PUCAO U VOĐU DELIJA: Ubica došao na sahranu da izjavi saučešće!

Osumnjičeni u bekstvu

ZNA SE KO JE PUCAO U VOĐU DELIJA: Ubica došao na sahranu da izjavi saučešće!

Crna Hronika -
NOVI SAD - Novosadska kriminalistička policija identifikovala je dvojicu osumnjičenih za ubistvo Aleksandra Roganovića (21), jednog od vođa navijača Crvene zvezde, koji je teško ranjen pronađen u dvorištu porodične kuće u Veterniku, kod Novog Sada.

Jedan od napadača je bio na Aleksandrovoj sahrani i izjavio saučešće njegovoj porodici!

"Ubistvo se dogodilo 18. septembra ove godine u ulici Nova 101 oko 1.40. Roganović se našao s dvojicom sada osumnjičenih mladića i oni su se tada posvađali. Pucali su u njega i pobegli. Novosadska kriminalistička policija je operativnim radom došla do saznanja da su napadači na Roganovića dvojica momaka od 19 i 20 godina, koja su iz novosadskog Novog naselja", saznaje se u MUP-u Srbije.

Mesto zločina, Foto: S. Stojanović
Mesto zločina, Foto: S. Stojanović

Kako dodaje izvor, utvrđeno je da je jedan od tih napadača bio i na sahrani Roganovića i da je tada hladnokrvno prišao i izjavio saučešće njegovoj porodici!

"Sumnja se da su odmah nakon sahrane vođe navijača Crvene zvezde dvojica napadača pobegla iz Srbije. Ipak, policija intenzivno traga za njima i treba očekivati da se oni ubrzo nađu iza rešetaka", naveo je izvor za "Alo".

Podsetimo, Roganović je pokušao da pobegne kada je video pištolj, ali ga je jedan hitac ipak pogodio u glavu. Nakon ranjavanja, prevezen je u Klinički centar Vojvodine, gde je preminuo.

Tri nedelje kasnije ubijen Vilotijević

Za Roganovića se sumnjalo da pripada kriminalnoj grupi iz novosadskog Novog naselja. Motiv ubistva zasad nije poznat, ali se on traži u sukobu navijačkih grupa i njihovih kriminalnih aktivnosti. Roganović je imao desetine krivičnih prijava za razna krivična dela poput posedovanja oružja i narkotika, ali, i pored više hapšenja, on je ostajao na slobodi. Tri nedelje posle njegovog ubistva, ubijen je i Filip Vilotijević (28) Kićun, koji je bio deo iste ekipe kao i Roganović. Meta je, kako je sam naveo u policiji, navodno bio Alen Kurina (25), koji je bio s Vilotijevićem u kolima.

Filip Vilotijević, Foto: MUP
Filip Vilotijević, Foto: MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja