BIZARNA NESREĆA: Preminuo za volanom, pa zgazio ženu!
Foto: Stefan Jokić

Tragedija kod Zrenjanina odnela dva života

BIZARNA NESREĆA: Preminuo za volanom, pa zgazio ženu!

Crna Hronika -
Žarko Jovanović (61) pokosio Blagicu Spasić (66), koja je gurala kolica, a kada su meštani prišli njegovim kolima, zatekli ga na suvozačevom sedištu bez znakova života

ZRENJANIN - Blagica Spasić (66) iz Farkaždina kod Zrenjanina i Žarko Jovanović (61) iz Mošorina stradali su u bizarnoj nesreći koja se juče oko 10.30 dogodila na Trgu oslobođenja u Farkaždinu.Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je doživeo srčani udar dok je upravljao pikapom, zbog čega je izleteo s puta i udario u Blagicu, koja je gurala kolica. Nesrećna žena umrla je na licu mestu, a i vozač je bio mrtav kada su meštani prišli njegovim kolima. Oba tela prevezena su na obdukciju.

Poginula pred kućom

Tragedija se dogodila na nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je Blagica živela sa suprugom Radetom.- Blagica je gurala kolica sa koncentratom. Samo što je skrenula s glavnog puta, kola koja su išla iza nje su izletela, udarila u saobraćajni znak, a onda i u nju - priča za Kurir očevidac jezive nesreće Zora Belak.Ona dodaje da je se sve trajalo svega nekoliko sekundi.- Kada je auto udario Blagicu, ona je pala na haubu, a onda odletela nekoliko metara dalje. Samo je jauknula. Kola su produžila još nekoliko metara, zakačila kuću, produžila i zaustavila se kada su udarila u panj - navodi naša sagovornica.
Zaustavio ga panj... Komšija pokazuje gde je stao automobil
Zaustavio ga panj... Komšija pokazuje gde je stao automobil

Ubrzo se okupilo nekoliko meštana, a za nesreću je saznao i Blagičin muž Rade. Kada je video da mu je supruga mrtva, krenuo je da se obračuna sa vozačem.Jecao za suprugom- Plakao je i koračao ka kolima. Međutim, kada je video da se vozač ne pomera, čini mi se da se još više šokirao. Da je vozač bio živ, verujem da bi ga golim rukama zadavio - kaže meštanin Sreten Milenković.Nakon što je oborio Blagicu, pikap je udario u kuću Milete Belića.- Nije se to toliko jako osetilo, ali kada sam izašao napolje, imao sam šta da vidim. Slomljen od bola, Rade je na sav glas kukao za ženom. Bilo je jezivo. Blagica je nepomično ležala na stomaku, išla joj je krv iz ušiju. Kolica sa koncentratom ostala su prevrnuta na ulici - priča Belić.U porodici Spasić od šoka nisu mogli da komentarišu tragediju.

Meštani ga prepoznaliJOVANOVIĆ SE BAVIO TRGOVINOM STOKEMileta Belić među prvima je prišao da vidi šta je sa vozačem.- Odmah sam prepoznao Žareta jer se bavi trgovinom stoke. Ležao je preko suvozačevog sedišta. Nije davao nikakve znake života, ali na njemu nije bilo nikakvih povreda. Bilo nam je jasno da je preminuo pre nesreće. U zadnjem delu pikapa bila su dva nepovređena teleta - rekao je Belić.

Tuga i neverica... Kuća porodice Spasić
Tuga i neverica... Kuća porodice Spasić

ČinjeniceKAKO SE SVE DOGODILO Blagica gura kolica s koncentratomSkreće s glavne uliceŽarko gubi svest i izleće s putaUdara u znak i nastavlja pravo ka BlagiciUdara je i odbacuje na travuKola nastavljaju napred i udaraju u kućuOdbijaju se i kreću se još nekoliko metaraUdaraju u panj i tu se zaustavljaju

Šokirala seĆERKA VOZAČA NIJE ZNALA ZA SMRT PEŠAKANa mestu nesreće juče se brzo pojavila ćerka preminulog vozača.- Ona je u prvom trenutku samo znala da joj je otac stradao tokom vožnje. Kada je saznala da je kolima ubio ženu, bila je potpuno van sebe - rekao nam je jedan meštanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja