DRAMA U PROKUPLJU: Ubiše mi muža na kućnom pragu!
Foto: Milica Milovanović

Žena teško ranjenog Gorana Bakića za Kurir

DRAMA U PROKUPLJU: Ubiše mi muža na kućnom pragu!

Crna Hronika -
Čula sam pucanj, istrčala na terasu i videla mog Gorana kako leži u lokvi krvi, priča supruga Ivona Bakić

PROKUPLJE - Goran Bakić (53) iz prokupačkog sela Donja Konjuša teško je ranjen s leđa pucnjem iz lovačke puške na terasi svoje kuće. On je u teškom stanju prebačen u nišku bolnicu i lekari se bore za njegov život.U trenutku kad je pogođen na kućnom pragu, u nedelju oko 20 časova, u sobi je bila njegova žena Ivona.Pogodila ga sačma- Moj muž je izašao na terasu da baci kore od oraha, kad sam čula pucanj. U tom trenutku nestalo je svetla u kući. Najpre sam mislila da ga je udarila struja. Istrčala sam na terasu i videla ga kako leži pored kućnog praga. Bio je svestan i rekao mi je: „Neko me ubi!“ Pokušavala sam da ga održim svesnog do dolaska Hitne pomoći. Ne znam šta bih dala da sam na njegovom mestu, samo da njemu bude dobro - priča očajna supruga.

Ona objašnjava da je Gorana pogodila patrona sa sačmom koja se razletela.- Zrno sačme je pogodilo strujni kabl i prekinulo ga. Bila sam sigurna da će sačme biti i u kući. Rekla sam policiji da je potraže i našli su zrno u sobi - objašnjava Ivona.Komentarišući moguće motive krvavog napada, ona kaže da ima izvesne sumnje.- Imamo problema s jednim komšijom već duže vreme, a razlog su neraščišćeni imovinsko-pravni odnosi s bratancima moga supruga. Goran je stao u njihovu zaštitu, što je tog čoveka naljutilo. Nedavno je dolazio geometar radi utvrđivanja međe, pa je to još podgrejalo sukob. Ne mogu da shvatim da je to razlog da neko bude upucan. Najvažnije je da ostane živ, samo se za to molim - kazala je supruga.Iako se sumnja na tog komšiju, zasad nema dokaza da je on pucao.- Goran je bio na terasi kad je na njega pucano najverovatnije lovačkom puškom sa sačmarom. Ipak, ne zna se ni sa koliko metaka je pogođen- kaže izvor blizak istrazi.Robijao pre 15 godinaKako saznajemo, Goran je pre 15 godina bio u zatvoru zbog falsifikovanja isprava. U selu kažu da Gorana nisu dobro poznavali jer se doselio pre nekoliko godina, kad mu je preminuo otac.- Sreo sam ga nedavno kad je prolazio autom sa ženom i kratko smo razgovarali. Ne znam ko je mogao ovo da učini ni zašto jer Goran nije mnogo komunicirao - kaže komšija.Goran nije zaposlen duže vreme.- Ranije je držao privatne prodavnice po Nišu. Letos je bio u Grčkoj, gde je radio sezonske poslove - pričaju meštani.

Rane opasne po životTRI PUTA OPERISANKako nam je potvrđeno u niškom Kliničkom centru, Bakić je zadobio teške povrede.- Pacijent ima teške povrede trbuha i grudnog koša. On je operisan u bolnici u Prokuplju, još jedna intervencija je urađena odmah po prijemu u nišku bolnicu, ali zbog težine povreda bila je potrebna i treća operacija. On je i dalje u veoma teškom stanju - rekli su u niškoj bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja