USVOJENA TUŽBA: Lična karta Andreja Vučića bila je falsifikovana
Foto: Dado Đilas

Brat premijera

USVOJENA TUŽBA: Lična karta Andreja Vučića bila je falsifikovana

Crna Hronika -
Stigla je prvostepena presuda Privrednog suda kojom se utvrđuje ništavost akta o osnivanju privrednog društva „Asomakum“ i tu firmu stavlja van pravnog dejstva

BEOGRAD - Privredni sud doneo je presudu kojom je usvojena tužba Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, zbog falsifikovanja njegove lične karte i osnivanja firme „Asomakum“.

- Stigla mi je prvostepena presuda Privrednog suda kojom se utvrđuje ništavost akta o osnivanju privrednog društva „Asomakum“ i tu firmu stavlja van pravnog dejstva - potvrdio je za Kurir zastupnik Andreja Vučića, advokat Zoran Jakovljević.Podsetimo, Andrej Vučić podneo je 31. oktobra 2014. tužbu protiv firme „Asomakum“, kojom traži utvrđivanje ništavnosti akta o osnivanju tog preduzeća, jer je nastalo korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu. „Asomakum“ je osnovan kao „protočni bojler“ za druge firme iz kojih je izvlačen novac za nelegalnu privrednu aktivnost. Nakon nelogičnosti koje su primećene, započeta je istraga o ovom slučaju. Poreska policija je 2011. utvrdila da ova fantomska firma nema veze s Vučićem.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja