BRUKA U BORU: Lekari celom selu prepisali lekove za mokrenje!
Foto: D.Ilić

Mućke u domu zdravlja

BRUKA U BORU: Lekari celom selu prepisali lekove za mokrenje!

Crna Hronika -
Dvoje lekara i apotekarka uhapšeni zbog sumnje da su lažnim receptima oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za tri miliona dinara

BOR - Borska policija uhapsila je juče dvoje lekara Doma zdravlja i farmaceuta iz Apotekarske ustanove Bor zbog sumnje da su zloupotrebom položaja službenog lica oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije za tri miliona dinara.Lekari Dalibor Muskalović (30) i Danijela Bugarić Božinović (30) i radnica apoteke Danijela Vojvodić (44) terete se da su od januara ove godine sačinjavali recepte za lekove koje su potom iskorišćavali za pribavljanje protivpravne imovinske koristi.Šteta još veća?- Sumnja se da su oni preko fiktivnih recepata podizali lekove i prodavali ih na crno - rekao nam je izvor blizak istrazi.Naš sagovornik objašnjava da je Muskalović lekar u ambulanti u selu Zlot kod Bora, a Božinovićeva u Domu zdravlja u Boru, ali su zajedno pisali lažne recepte i predavali ih Vojvodićevoj, koja je na osnovu njih pravdala „izlaz“ iz apoteke, a potom su prodavali lekove na crno i delili novac.- U prepisivanju lekova lekari su se malo preračunali, izdajući pojedine recepte masovno. Tako su za jedno selo u okolini Bora izdali toliko recepata da ispada da svi u selu, pa i više nego svi meštani, pate od noćnog mokrenja. Zasad postoji sumnja da je država oštećena za tri miliona dinara, i to se odnosi na period od januara ove godine do hapšenja, ali se veruje da je šteta na račun Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja znatno veća, pa se proverava i raniji period - objašnjava izvor Kurira.

Pisala recepte... Danijela Bugarić Božinović
Pisala recepte... Danijela Bugarić Božinović

Direktor bez komentara

Kurir je juče stupio u kontakt sa upravom Doma zdravlja u Boru, ali oni nisu bili raspoloženi da daju izjave.- Istraga je u toku, ne možemo da komentarišemo. Svaki lekar ima licencu i stoji iza svog pečata, tako da snosi odgovornost. Istraga će pokazati da li je sve tako kako sada izgleda - kratko nam je rekao doktor Karavašević, direktor borskog doma zdravlja.

Nije prvi putMALVERZACIJE I U BOLNICIOvo nije prvi put da su zdravstveni radnici iz Bora učestvovali u malverzacijama. Naime, bivši direktor Zdravstvenog centra Bor Dragan Stojadinović i bivša direktorka filijale RFZO Bor Svetlana Golubović Šuput uhapšeni su u avgustu 2014. zbog sumnje da su oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za oko 76 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track