Dačić: Još nisu poznati DNK rezultati pronađenog leša

Dačić: Još nisu poznati DNK rezultati pronađenog leša

Crna Hronika -
DNK će u najkraćem roku potvrditi identitet i dok se to ne utvrdi ne želim da govorim o tome da li se radi o tom dečaku", rekao je Dačić

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da još nisu poznati kompletni DNK rezultati leša, pronađenog u reci Moravici, i da se zato ne može sa sigurnošću reći da se radi o dečaku Marku Ristiću, čiji nestanak je prijavljen 3. marta."DNK će u najkraćem roku potvrditi identitet i dok se to ne utvrdi ne želim da govorim o tome da li se radi o tom dečaku", rekao je Dačić novinarima posla sastanka sa potpredsednikom Svetske asocijacije atletskih federacija Sergejom Bubkom.Direktor Zavoda za sudsku medicinu u Nišu prof. dr Radovan Karadzić rekao je ranije danas Tanjugu da je obdukcijom leša utvrđeno da je reč o dečaku nešto starijem od 10 godina."Leš je bio u jako izmenjenom stanju, zbog čega nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti", kazao je Kardžić.

Prema njegovim rečima, uzet je materijal na osnovu koga će DNK analizom biti utvrđen identitet dečaka, a laboratorijske analize će biti urađene u Beogradu.Leš mlađe muške osobe pronađen je juče ujutru u reci Moravici na izlazu iz sela Kraljeva, a telo su pronašli lokalni pecaroši.Sumnja se da bi to moglo biti telo 11.godišnjeg Marka Ristića, čiji je nestanak policiji prijavljen 3. marta.Od tada je trajala intenzivna potraga za dečakom u kojoj su učestvovali pripadnici policije, žandarmerije, meštani Aleksinačkih rudnika, gde je dečak živeo, i stanovnici okolnih mesta u aleksinačkoj opštini.

Dačić potvrdio da je u Beču pronađeno telo SrbinaIvica Dačić potvrdio je, da je u Beču pronađeno telo srpskog državljanina Milenka Marinkovića (57) čije je prebivalište u Vrčinu kod Beograda. Dačić je novinarima kazao da još nema detaljnih informacija da li je reč o nasilnoj smrti ili samoubistvu. On je dodao da srpska policija očekuje zvanični izveštaj kolega iz Beča o tom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track