UDES NA VOŽDOVCU: Autom pokosila decu ispred škole!
Foto: Dragan Kadić

Nesreća u Beogradu

UDES NA VOŽDOVCU: Autom pokosila decu ispred škole!

Crna Hronika -
Zaglavio se gas žena koja je došla po svoje dete „reno kliom“ udarila troje mališana, pa uletela u dvorište kako ne bi povredila još učenika

BEOGRAD - Trojica učenika šestog razreda Osnovne škole „Veselin Masleša“, dvanaestogodišnjaci Ð. J., N. A. i M. M., povređeni su juče oko 15.30 sati kada je žena koja je upravljala „reno kliom“ naletela na grupu dece ispred te obrazovne ustanove u Ulici Stevana Jakovljevića na Voždovcu pošto joj se, kako se sumnja, zaglavila papučica gasa.Zahvaljujući prisebnosti žene, izbegnuta je mnogo veća nesreća, koja se, inače, dogodila za vreme velikog odmora. Naime, ona je, kada je shvatila da je izgubila kontrolu nad vozilom, naglo skrenula ulevo i kroz kapiju uletela u dvorište kuće na broju 12.

Troje dečice u kolima

- Koliko sam ja čuo, žena je parkirala „reno“ kod škole, preko puta moje kuće, a u trenutku nesreće sa njom je bilo troje dece u kolima, jedno po koje je došla u školu i dvoje koje je prethodno uzela iz obdaništa. Međutim, kada je pokrenula auto, izgubila je kontrolu i naletela na grupu mališana koji su bili ispred škole. Ipak, učinila je najbolje što je mogla u tom trenutku, odlučila je da skrene i kroz kapiju uleti u naše dvorište. Da je nastavila pravo, gde je bilo još dece, ko zna kakve bi posledice bile - rekao je za Kurir M. P., vlasnik kuće.On je dodao da je žena posle nesreće bila prestravljena i da je plakala.- Izašla je iz kola plačući, bila je u šoku, veoma se potresla. Rekla je da joj se gas zaglavio i da je namerno skrenula u dvorište - kaže naš sagovornik.Na mesto događaja ubrzo je došao i Rade Jorović, poznati pevač narodne muzike, koji živi u blizini.- Znam tu ženu iz viđenja, mislim da živi negde u kraju kod nas. Inače, na tom mestu svaki dan ima mnogo mališana, izlaze iz škole za vreme odmora, druže se. Ali ovako nešto se nikada nije desilo. Kada sam izašao da vidim šta se dešava, jedan od profesora je već držao jedno dete i pomagao mu. Sreća je da deca nisu teže povređena i da je žena bila prisebna, pa je odlučila da skrene u dvorište kako ne bi udarila još dece - ispričao je pevač.Pomoć u TiršovojPored komšija, povređenim dečacima pomogao je i radnik obezbeđenja škole D. Š., koji je odmah pozvao Hitnu i policiju, kao i drugi ljudi koji su se tu zatekli. Dečaci su potom prebačeni u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i posle ukazane pomoći pušteni su kući.
Zvao Hitnu... Radnik obezbeđenja
Zvao Hitnu... Radnik obezbeđenja

Kakav danPOVREĐENO JOŠ DVOJE MALIŠANATokom jučerašnjeg dana u dve saobraćajne nezgode povređeno je još dvoje mališana. Prvo je oko 13 sati u Ulici Koste Nađa povređen dečak od osam godina, a sat kasnije i jedanaestogodišnja devojčica u Ustaničkoj kod hotela „Srbija“. Kako nezvanično saznajemo, oni nisu zadobili povrede opasne po život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track