PRESUDA MONSTRUMU IZ SVRLJIGA: Serijski silovatelj i ubica osuđen na 37 godina robije!

Viši sud u Nišu

PRESUDA MONSTRUMU IZ SVRLJIGA: Serijski silovatelj i ubica osuđen na 37 godina robije!

Crna Hronika -
Milovan Mišić (36) osuđen jer je tukao, seksualno zlostavljao i ugušio Milinku Jeftić (82) u martu ove godine u njenoj kući

NIŠ - Milovan Mišić (36) iz Svrljiga osuđen je juče u Višem sudu u Nišu na 37 godina zatvora zbog silovanja i ubistva Milinke Jeftić (82).Monstrum je 2. marta ove godine ušao u kuću nesrećne starice, tukao je, silovao i ugušio, a zatim je pokušao da podmetne požar kako bi prikrio zločin. Otkriven je zahvaljujući DNK tragovima koje je ostavio na mestu ubistva.Ključni DNK dokaziMišić je sve vreme negirao ubistvo, čak je pokušao da dovede u pitanje veštačenje Biljane Kecmanović, stručnjaka s Biološkog fakulteta u Beogradu, koja je nedvosmisleno potvrdila da je njegov DNK pronađen na mestu zločina. Iako se branio ćutanjem, odlučio je da umesto branioca lično ispituje veštaka. Insistirao je da mu odgovori kolika je verovatnoća da biološki tragovi na kesici kondoma pronađeni u kući ubijene starice pripadaju baš njemu. Takođe, iako je utvrđeno da podnokatni sadržaj Jeftićeve sadrži njegov DNK, i dalje je tvrdio da nije ubica.Tužilaštvo je isključilo mogućnost da je Mišićev DNK dospeo na Milinku na bilo koji drugi način osim tokom ubistva, jer je dokazano da ranije nije dolazio kod nje. Obducentski nalaz oborio je alibi koji su mu dala dvojica prijatelja jer je ustanovljeno da je baka Milinka ubijena u periodu od 18 do 23 časa, kada Mišić nije bio kod kuće u kojoj je boravio.Bio je uračunljivJavno tužilaštvo tražilo je za Mišića maksimalnu kaznu od 40 godina robije s obzirom da je višestruki povratnik koji je već robijao zbog istog zločina.- Njegova poslednja žrtva ubijena je na svirep način jer je ugušena tako što joj je ubica šakom pokrio usta i nos i onemogućio joj disanje. Utvrđeno je da je tokom ubistva bio uračunljiv i da apsolutno nema nijedne olakšavajuće okolnosti - navelo je tužilaštvo.Silovatelj i ubica mirno je saslušao završnu reč tužilaštva i odbio je da prisustvuje objavljivanju presude. (M. M.)

Žrtva... Milinka Jeftić
Žrtva... Milinka Jeftić

Već robijaoSTARICE NA METI MIŠIĆAMišić je osuđen na 13 godina zatvora jer je 2000. godine silovao i ubio Ljubinku Nikodijević tako što joj je glavu smrskao cepanicom, a zatim ju je sedam puta ubo nožem. Na slobodu je izašao nakon izdržanih 11 godina i 11 meseci zahvaljujući amnestiji. Samo četiri meseca nakon puštanja na slobodu napao je Kosanku Živković (89), ali je njeno ubistvo sprečila ćerka. Mišić je pravosnažno osuđen za krađu, ali je u međuvremenu ubio Milinku Jeftić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track