SAČEKUŠA ZA BJELANOVIĆA: Izrešetan iz heklera, pa overen u glavu!
Foto: Stefan Jokić

Žestoka pucnjava i ubistvo u centru Beograda

SAČEKUŠA ZA BJELANOVIĆA: Izrešetan iz heklera, pa overen u glavu!

Crna Hronika -
Vladimir Bjelanović (37) ubijen u Mileševskoj ulici na Vračaru, napadač ispalio u njega više od 30 metaka i pobegao crnim „fijatom“. Bjelanovićeva devojka T. M. nije povređena

BEOGRAD - Vladimir Bjelanović (37) iz Beograda ubijen je juče u sačekuši u Mileševskoj ulici na Vračaru, dok njegova devojka T. M. (34) nije povređena u krvavom obračunu.Ubica koji je na žrtvu iz „heklera“ ispalio više od 30 metaka i na kraju ga overio u glavu pobegao je crnim „fijatom“.Napad se dogodio oko 10 časova u centru Beograda, naočigled brojnih prolaznika, u blizini škole, vrtića, parka, dečjeg pozorišta „Puž“ i policijske stanice Vračar! Pravo je čudo da nije bilo još žrtava ili povređenih jer je u pucnjavi oštećeno čak deset parkiranih automobila!

Šok... Devojka ubijenog Bjelanovića preživela napad
Šok... Devojka ubijenog Bjelanovića preživela napad

Panika na ulici- Vladimir živi sa devojkom T. M. u njenom stanu u Mileševskoj ulici. Neposredno pre napada njih dvoje su izašli iz zgrade i krenuli ka njihovom „reno meganu“. T. M. je sela na mesto suvozača. Vladimir je krenuo da sedne u kola i tada se napad dogodio. Na njega je pucao mladić u crnoj jakni i sa kapuljačom, koji ga je čekao na obližnjoj klupi - kaže za Kurir izvor iz istrage.Bjelanović, koji je već tada bio teško ranjen, počeo je da beži niz ulicu.- Napadač je krenuo za njim i pucao rafalno. Ispalio je više od trideset hitaca i kada je nesrećni čovek pao, prišao mu je i pucao u glavu. Ljudi su bežali u panici, neki su zalegli na beton i sakrivali se iza vozila - kaže jedan od svedoka pucnjave. Prema njegovim rečima, napadača je u crnom „fijatu“, koji je bio parkiran u blizini, čekao saučesnik. Vrisak prestravljene devojke uznemirio je potom celu ulicu.

Prva fotografija...   Reporter Kurira slikao mesto  zločina neposredno posle napada
Prva fotografija... Reporter Kurira slikao mesto zločina neposredno posle napada

Devojka vrištala- Devojka je bila šoku i pravo je čudo da nije povređena. Ona je izašla iz kola i počela da vrišti. Prišla je mladiću, pokušala je da mu pomogne. Ruke su joj bile krvave i potpuno izbezumljeno je ponavljala: „Pogođen je u glavu“ - prepričava scenu jedan od komšija.Bjelanović ima dosije u policiji, ali u poslednjih dvadeset godina nije imao nijedno krivično delo. Komšije kažu da se bavio prodajom automobila ili njihovim iznajmljivanjem.

Uviđaj... Inspektori sakupili više od 30 čaura sa mesta zločina
Uviđaj... Inspektori sakupili više od 30 čaura sa mesta zločina

- Ne znam zašto bi neko hteo njega da ubije. Nikada nismo čuli da ima problema s policijom. Delovao je kao fin momak koji se uvek ljubazno javljao - kaže komšija.Bjelanović i T. M. su u vezi nekoliko godina i planirali su da je krunišu brakom sledeće godine.- Imali su skladnu vezu i planirali su da se venčaju na proleće - kaže komšija blizak T. M., koja je odrasla u tom kraju Vračara, i dodaje da nesrećna devojka ima stariju sestru, ali da ona živi i radi u inostranstvu. Kako saznajemo, T. M. je zaposlena u jednom supermarketu na Novom Beogradu, a navodno je njen otac Ðorđe pre desetak godina bio funkcioner u Ministarstvu rudarstva.

Uznemireni građaniMOGLA SU DECA DA STRADAJU!Stanovnici Mileševske i susednih ulica, juče su bili u šoku.- Neverovatno je da se ovako nešto dešava usred bela dana i na ulici, u blizini škola i vrtića... Srećom da u to vreme nije bio školski odmor. Mogla je moja unuka u tom trenutku da bude na ulici. Samo pukom srećom izbegnuta je veća tragedija. Taj čovek je pucao kao lud - kaže jedan od stanara okolnih zgrada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track