Naše suze ništa ne može da zaustavi!

Mesec dana od pogibije šestoro mladih u „Kontrastu“

Naše suze ništa ne može da zaustavi!

Crna Hronika -
Dogovorili smo se da gradimo kapelu sa spomen-parkom, obeležje koje će večno podsećati na našu tragediju i bol, priča uplakana Mara Aničić, majka nastradale Marine

NOVI SAD - Osumnjičenima produžen pritvor!Četvorici okrivljenih za požar u diskoteci „Kontrast“, u kojem je poginulo šestoro mladih ljudi, produžen je pritvor za još dva meseca, potvrdila je Svetlana Tomić Jokić, portparol Višeg suda u Novom Sadu.- Vlasniku lokala Alojzu G. (68), zakupcima Slaviši S. (48) iz Novog Sada i Dejanu R. (36) iz Beograda pritvor je produžen kako ne bi uticali na svedoke, a pritvor je produžen i električaru Miroslavu P. (50), koji je od 2006. održavao instalacije u „Kontrastu“ - rekla je Jokićeva.Osumnjičeni za stravičnu tragediju, u kojoj su nastradali Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Renato Vuković (21), Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29), nalaze se iza rešetaka, ali roditeljima nastradalih to nije uteha!- Svakodnevno obilazimo grobove naše dece, a sad smo se dogovorili da izgradimo kapelu sa spomen-parkom. To obeležje večno će podsećati na našu tragediju i bol zbog gubitka najmilijih. Ljudi nas pitaju odakle nam snaga da bilo šta pokrećemo, ali moramo i hoćemo, da nijedna porodica više ne bi bila zavijena u crno - priča uplakana Mara Aničić, majka nastradale Marine.Kapela će biti sagrađena pored Mosta slobode.- Pričali smo i s vladikom Irinejom i imamo njegov blagoslov - kaže majka Jelene Dalmacije.

(S. S.)

Srušite „Kontrast“Branko Miladinović, otac poginule Tamare, ističe da su roditelji pokrenuli i peticiju.- Želimo da „Kontrast“ bude srušen i da na njegovom mestu bude postavljeno spomen-obeležje kao simbol utehe i opomene - kaže Miladinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track