MONSTRUM: Smrskao starici (83) glavu dok joj je sin spavao
Foto: Thinkstock, Pljač

Ružica Talević ubijena tokom pljačke u stanu

MONSTRUM: Smrskao starici (83) glavu dok joj je sin spavao

Crna Hronika -
Igor Useinović (32) uhapšen nekoliko sati nakon ubistva na autobuskoj stanici u Nišu

NIŠ - Igor Useinović (32) iz okoline Žitorađe uhapšen je zbog sumnje da je ubio Nišlijku Ružicu Talević (83) prilikom pokušaja pljačke.Stravičan zločin dogodio se u ponedeljak oko dva sata ujutro, kad je Useinović ušao u staričin stan u Ulici Dimitrija Tucovića 3/7 i svirepo je ubio dok je njen sin spavao u drugoj sobi. Niška policija je uspela da za samo nekoliko sati identifikuje i uhapsi opasnog razbojnika, koji je pokušao da pobegne u Požarevac.Pustila ga da uđeS obzirom na to da na vratima nema tragova nasilnog ulaska, pretpostavlja se da je Useinovića žrtva pustila u stan.- On je zazvonio na vrata oštećene, koja mu je, ne sluteći ništa, otključala. Smatrajući da je sama, napao je i tukao do smrti. Zatim je izvršio premetačinu, a tek se utvrđuje da li je iz stana nešto odneto. Pretpostavljamo da nije uspeo da pljačku dovrši jer je čuo da u stanu ima još nekog pa je pobegao - kažu naši sagovornici iz istrage.Zločin je policiji prijavila Hitna pomoć, koju je Ružičin sin pozvao kad je mrtvu majku zatekao na podu u kuhinji.- Hitna pomoć je obavestila policiju da je žena pronađena u lokvi krvi bez znakova života. Ustanovljeno je da ima višestruke prelome kostiju lica, pa se pretpostavlja da su joj povrede nanete nekim oruđem. Međutim, ne isključuje se da je razbojnik pokušao da udavi staricu, jer je pored njenog tela pronađen čaršav - navode naši izvori.

 Mesto zločina...   Zapečaćen   stan žrtve
Mesto zločina... Zapečaćen stan žrtve

Krenuo kod sestre

Odmah po saznanju o svirepom ubistvu usledila je opsežna policijska potraga.- Ubica je otkriven na autobuskoj stanici u Aleksincu. Bio je u vozilu koje saobraća na relaciji Niš-Beograd. Prilikom privođenja kazao je da putuje kod sestre u Požarevac - kažu naši sagovornici.Useinović je priveden u policiju na saslušanje. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u Više tužilaštvo.(M. M.)

KomšijeSUMNJIVI MLADIĆ MUVAO SE PO ZGRADIKomšije ubijene bake kažu da su viđali sumnjivog mladića u blizini zgrade.- Bio je tu, muvao se, kao da je nešto ili nekog tražio. Pretpostavljamo da je znao da Ružica ima novac, jer je ona imala običaj da priča kako ima lepu penziju. Bila je baš dobra žena, prema svima ljubazna, šokirali smo se kad smo čuli da je ubijena - kažu stanari zgrade u kojoj je došlo do zločina.

Višestruki povratnikODALA GA TETOVAŽAKako saznajemo, napadač je identifikovan zahvaljujući tetovaži na licu. Inače, Useinović je od 1996. do 2004. izvršio 68 krivičnih dela razbojništva i krađe. Ove godine osumnjičen je za dva razbojništva. Očekuje se da će njegovim hapšenjem biti rasvetljena i druga krivična dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track