FOTO POSLEDNJI OPROŠTAJ U MOSTARU: Tela poginulih studenata suzama ispraćena u Hrvatsku
Foto: Anadolija

Žalost za četiri nepovratno izgubljena mlada života

FOTO POSLEDNJI OPROŠTAJ U MOSTARU: Tela poginulih studenata suzama ispraćena u Hrvatsku

Crna Hronika -
MOSTAR - Za četvoro studenata mostarskog univerziteta, Vjekoslava Božanovića (24) iz Donjeg Novog Sela, Antonije Šarić (22) iz Komletinaca, Tene Vračević (20) iz Trnave, nedaleko od Đakova, te Domagoja Rose (22), koji su tragično stradali na putu za Hrvatsku, gde su planirali da sa svojim porodicama proslavili božićne praznike, danas je u Mostaru održan posljednji ispraćaj.
1 / 5 Foto: Anadolija

Poslednjem ispraćaju tragično preminulih studenata na komemorativnom skupu prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti, kako iz BiH, tako i Republike Hrvatske, kao i akademski zbor. Uz brojne govore i izražavanja saučešća reči utehe za prazninu koju je njihov rani odlazak ostavio niko nije mogao da pronađe.

"Ovo je tragedija koja je pogodila četiri porodice, dve države, univerzitet i jednu celu naciju", kazala je kroz plač predsednica Studentskog zbora univerziteta u Mostaru Janja Marušuć navodeći da joj je ovo najteži govor u životu.Suze nije mogla da obuzda nii rektorka mostarskog univerziteta Ljerka Ostojić, ističući da će Vjekoslav, Antonija, Tena i Domagoj zauvek ostati u sećanju.

"Dragi Antonija, Domagoj, Tena i Vjekoslav, vaš praznični put nije vas odveo zauvek, vratićete se kroz molitve kroz snove, kroz sećanja i uspomene", poruka je koja se u više navrata danas u Mostaru ponovila pri poslednjem ispraćaju četvoro mladih studenata.

Generalni konzul Republike Hrvatske Dragan Matijević je izrazivši suučešće porodicama poginulih studenata kazao da bol za mladim ljudima deli čitava Hrvatska, ali i regija, te da je za ono što se dogodilo reči utehe teško pronaći.

Kako se oprostiti od devojaka i mladića koji su bili na pragu života, pitao se i premijer HNŽ Nevenko Herceg, navodeći kako su bili puni životne radosti učenja i sticanja novih znanja. Ta ih je spoznaja dovela u Hercegovinu i Mostar, ali nažalost, želja da se za Božić vrate kući svojima odvela ih je na put bez povratka.

"Danas se vraćaju kući, nažalost ne onako kako smo želeli. Bili ste i bićete zajednički ponos i najlepši most koji povezuje ravnu Slavoniju i našu krševitu Hercegovinu, i otišli u neko bolje mesto na kojem ćemo se ponovo sresti", kazao je premijer HNŽ Nevenko Herceg uputivši poslednji pozdrav tragično preminulim studentima.

Molitve za tragično preminule studente već su brojne izrečene a i sveće upaljene, podsetio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, navodeći kako je vest o tragediji koja se dogodila pogodila sve građane Mostara, ali i regije.

"Neka vam dragi Bog podari večni nebeski mir, a vašim najmilijim utehu. Grad Mostar i njegovi građani uvek će se s ponosom sećati i čuvati uspomene na vas", kazao je gradonačelnik Bešlić.

Tela tragično preminulih uz policijsku pratnju odvezena su u rodnu Hrvatsku gde će biti i sahranjena, a večeras u 17 sati u crkvi svetoga Petra i Pavla u Mostaru biće služena sveta misa zadušnica.

Podsetimo, četvoro hrvatskih državljana, dve devojke i dva mladića iz Vukovarsko-sremske županije, utopilo se pošto je subotu oko 10 sati vozilo marke "škoda fabija", vinkovačkih registarskih oznaka sletelo u Neretvu u mestu Bijela, severno od Mostara. Smrtno su stradali Vjekoslav Božanović (24) iz Donjeg Novog Sela, Antonija Šarić (22) iz Komletinaca, Tena Vračević (20) iz Trnave, nedaleko od Đakova, te Domagoj Rose (22) iz Đakova dok se Stjepan Bošković (21) iz Đakova spasao tako što je isplivao iz Neretve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track