ODLOŽENO SUĐENJE: Stanišić i Cica Knežević opet pred sudom dogodine u martu
Foto: Fonet

Palata pravde

ODLOŽENO SUĐENJE: Stanišić i Cica Knežević opet pred sudom dogodine u martu

Crna Hronika -
BEOGRAD - Objedinjeno suđenje nekadašnjem šefu Resora Državne bezbednosti Jovici Stanišiću i bivšoj sekretarki vlade Živke Cice Knežević kao i još osam nekadašnjih funkcionera SPS optuženih za nezakonito prisvajanje državnih stanova 2000. godine, danas je odloženo u Višem sudu u Beogradu za 31. mart 2016. godine.

Suđenje nije moglo da se održi, jer su izostali i Stanišić i Kneževićeva, kao i optuženi Zoran Perić i Miloš Lončar. Stanišić je prošle sedmice ponovo zadržan u pritvoru Haškog tribunala jer je žalbeno veće tog suda odlučilo da se njemu kao i Franku Simatoviću ponovi suđenje zbog optužbi za ratne zločine.

Prvostpenom presudom koja je ukinuta, su bili oslobođeni optužbi nakon čega su bili pišteni na slobodu. Postupak pred beogradskim Višim sudodom protiv bivšeg šefa DB aktiviran je pre dve godine nakon desetak godina prekida zbog suđenja u Haškom tribunalu.

Nakon oslobađajuće presude sud je doneo odluku kojom je krivični postpak protiv Stanišića spojilo sa postupkom protiv Kneževićeve i ostalih optuženih za zloupotrebu službenog položaja. Optuženi za nelegalno prisvajanje stanova iz Fonda Vlade Srbije 2000. godine su i Branislav Ivković, Miloš Lončar, Danilo Pantović, Petar Zeković, Zoran Perić, Miloš Batina i Milun Milošević, bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, kao i nekadašnja predsednica JUL-a Mira Marković, kojoj se zbog bekstva sudi u odsustvu. Protiv Bratislave Bube Morine postupak je ranije obustavljen zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track