RADAKOVIĆ: Novi Sad je najbezbedniji grad u 2015.
Foto: Slađana Stojanović

Smanjen broj krivičnih dela

RADAKOVIĆ: Novi Sad je najbezbedniji grad u 2015.

Crna Hronika -
NOVI SAD - Na današnjem novogodišnjem druženju novinara sa čelnicima Policijske uprave Novi Sad, predstavljeni su rezultati u 2015.godini.

- Mi u 2015.godini beležimo smanjenje broja svih krivičnih dela za više od 10 posto. U istom tom vremenskom periodu beležimo povećanje procenta rasvetljavanja krivičnih dela. U istom ovom periodu imamo dosta dobre rezultate kada je u pitanju hvatanje izvršilaca na samom mestu izvršenja krivičnih dela - istakao je na početku, Siniša Radaković, načelnik novosadske policije

Kako je dalje rekao, kada je u pitanju maloletnička delikvencija i tu je zabeleženo smanjenje za oko 10 posto.

- Kada su upitanju najteža krivična dela ubistva, teška ubistva i tu beležimo smanjenje, jer prošle godine smo imali 10 krivičnih dela, ove godine sedam i moram da istaknem da smo sva ubistva koja su se desila u ovoj godini rasvetlili. Kada su u pitanju krivična dela pokušaji teških ubistava i ubistava prošle godine smo imali 23, ove godine imamo 15 i od svih tih pokušaja sva su rešena, osim pokušaja ubistva koje smo imali početkom februara u Sremskoj Kamenici. Ali mi intezivno radimo na rešavanju ovog slučaja i ubeđen sam da ćemo i taj slučaj rešiti – govori Radaković.

Ono što najviše opterećuje građane, su imovinski delikti, gde novosadska policija i tu beleži dobre rezultate, jer smanjenje su za 17 posto krađe, a za 25 posto imaju izvršenje krivičnih dela razbojništva i teških krađa. U privrednom kriminalu beleže dvostruko više otrkivenih krivičnih dela u odnosu na isti period lane.

- Značajne rezultate postigli smo u suzbijanju narkomanije, imamo za 30 posto više otkrivenih krivičnih dela nego prošle godine i daleko veći broj zaplena nego prošle godine. Na kraju hteo bih svima vama da se zahvalim na lepoj saradnji i da nastavimo i u sledećoj godini. Želim svima vama i svim građanima srećne Božićne praznike i Novu godinu – poručio je načelnik Radaković.

Akcija „Čistač“

Tokom 2015.godine, novosadska kriminalistička policija u saradnji sa odredom novosadske žandarmerije, sprovoila je akciju „Čistač“, kojom je između ostalog polovinom decembra otrkiven pokušaj krijumčarenja velike količine eksploziva i oružja. U ovoj akciji je uhapšen i osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti u Poetrovaradinu, gde je u martu nekoliko dana meštanin pucao iz vatrenog oružja. Zaplennjena je veća količina narkotika, vatreno i hladno oružje, pronađeno 67 osoba po poternicama, kontrolisano blizu 3.000 lica, više od hiljadu automobila i 80 ugostiteljskih objekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track