VELJOVIĆEV SAVETNIK PIJAN ULETEO U PUMPU: Funkcioner MUP divljao, saobraćajci ga pustili!
Foto: Dragan Kadić

Bruka i sramota

VELJOVIĆEV SAVETNIK PIJAN ULETEO U PUMPU: Funkcioner MUP divljao, saobraćajci ga pustili!

Crna Hronika -
Ivan Đorović službenim automobilom zamalo se zakucao u zgradu benzinske stanice na izlazu iz Beograda. Iako je bio pijan, patrola policije ga nije testirala niti mu je napisala prijavu

BEOGRAD - Ivan Ðorović, savetnik direktora policije Milorada Veljovića i bivši načelnik PU Kragujevac, pre tri dana službenim kolima uleteo je na benzinsku pumpu na izlazu iz Beograda i zamalo izazvao katastrofu!Da stvar bude još gora, Đorović je bio vidno pijan, a saobraćajna patrola koja je došla nije ga alkotestirala niti mu je napisala prijavu.Incident se dogodio u utorak oko 16.30 časova, a očevidac, vozač koji se zatekao na pumpi, ispričao je za Kurir kako se sve odigralo.Zamenili mu gumu- „Micubiši“ je bukvalno uleteo u pumpu, i to velikom brzinom. Udario je najpre u ivičnjak, a onda u kantu koja je bila u blizini. Tu je vozač nekako smotao i uspeo da zaustavi automobil. Da nije bilo te kante, on bi uleteo u zgradu pumpe, u kojoj je u tom trenutku bilo nekoliko radnika i mušterija. Ko zna šta bi bilo onda - priča naš sagovornik.Prema njegovim rečima, od udarca u ivičnjak pukla je guma na prednjem desnom točku „micubišija“.- Iz auta je izašao čovek, koji je, videlo se, bio jako pijan. Mrtav ladan, kao da se ništa nije desilo, tražio je da mu se zameni guma. Neko je pozvao policiju i došla su četvorica saobraćajnih policajaca u dva automobila - kaže očevidac.

Međutim, ubrzo je postalo jasno da će bahati vozač proći nekažnjeno.- Dok su policajci nešto merili, jedan od njih je pričao s tim pijanim vozačem. Uspeli smo da čujemo da je reč o savetniku direktora policije Ivanu Đoroviću, da je u pitanju službeni auto, on im je tako rekao. Taj policijski funkcioner je bio toliko pijan da se na nekoliko metara osećao na alkohol. Kod radnika pumpe je insistirao da plati štetu, da mu daju žiro-račun pumpe da ne bi pravili zapisnik i štetu naplatili preko osiguranja. U jednom trenutku je rekao: „Nemojte za ovo da saznaju mediji i ovi moji, ja ću sve da nadoknadim.“ Ne znam šta su se dogovorili, ali posle pola sata ti isti policajci su promenili gumu na automobilu, a taj Đorović nije duvao niti je bilo kakav zapisnik potpisao, već je tako pijan nastavio put. Ljudi koji su se našli na pumpi bili su šokirani postupkom tog funkcionera, ali i saobraćajaca - ističe sagovornik Kurira.Đorović: Nije velika štetaKad smo pozvali Ivana Đorovića za komentar, rekao nam je da moramo da pošaljemo zvaničan zahtev MUP i da on bez saglasnosti ne može da govori.- Ne znam šta da vam kažem, sem da sam to zaista bio ja, ali nije velika šteta. Udario sam u plastičnu kantu koja košta 1.200 dinara i rekao sam da ću to nadoknaditi. Bila je policija, a ja nisam bio pijan... Ma ne smem izjave da dajem bez odobrenja, obratite se MUP - rekao nam je Đorović i prekinuo vezu.

SmenaSVAĐA MINISTRA I DIREKTORAMinistar Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović posvađali su se pre nekoliko dana, saznaje Kurir. Stefanović je, naime, saopštio Veljoviću da mora da ide s funkcije, na šta mu je on ljutito odbrusio: „Smeni me“. Veljović je inače, kako je Kurir juče objavio, pod istragom SUK zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, a istražuju se i Veljovićevi stanovi u Beogradu i vikendice na Goliji.

Brukaju policijuJOŠ JEDAN FUNKCIONER IZAZVAO UDESProšlog vikenda načelnik Uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i nauku u MUP Srbije Aleksandar Ðorđević, upravljajući službenim automobilom, izazvao je udes, a u krvi mu je pronađeno 0,9 promila alkohola.- Udes se dogodio na Vidikovačkom vencu u Beogradu. Ðorđević je upravljao vozilom MUP Srbije marke „BMV 528“. Vozio je službeni auto u vreme kad nije bio na dužnosti - kaže naš izvor iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track