GUŽVA NA SUĐENJU MIŠKOVIĆU: Na ročište stigli izabrani i dodeljeni advokati
Foto: Dado Djilas

Polemika i sa sudijom

GUŽVA NA SUĐENJU MIŠKOVIĆU: Na ročište stigli izabrani i dodeljeni advokati

Crna Hronika -
BEOGRAD - Suđenje u postupku protiv optuženih koji se sumnjiče da su oštetili putarska preduzeća i fabriku maziva FAM Kruševac, odloženo je zbog zahteva odbrane za izuće sudije.

Na današnje suđenje došli su svi optuženi, njihovi izabrani branioci, kao i branioci koje im je sud dodelio po službenoj dužnosti na jučerašnjem ročištu.

Izabrani advokati su odmah na početku ročišta tražili da se sa suđenja udalje branioci koje je postavio sud. Veće je tada odredilo pauzu, i zatim, sa većinom glasova 2:1, odlučilo da branioci po službenoj dužnosti ostanu na suđenju.Sudija Maja Ilić je obrazložila ovu odluku time što "sud nema poverenja da će se izabrani branioci pojavljivati na zakazanim ročištima, a vreme će pokazati da li je njihovo ponašanje opstrukcija ili ne".

Nakon toga se za reč se javio Zoran Ateljević, branilac Mila Đuraškovića iz "Nibens grupe", koji je rekao da govori u ime svih izabranih branilaca.

-Vaša odluka nije u skladu sa zakonom, zato tražimo izuzeće predsednika Višeg suda, Apelacionog suda, i Vrhovnog kasacionog suda, kao i obog sudskog veća. Zakon ne poznaje mogućnost da se odrede privremeni branioci po službenoj dužnosti, i to da sud pretpostavlja kakvo će ponašanje advokata biti ubuduće - rekao je Ateljević.Verbalni dvoboj Maje Ilić i Miroslava Miškovića

Na početku suđenja u sudnici se pojavio i Miroslav Mišković. Sudija ga je pitala da li može da prisustvuje suđenju, on je rekao da je izgubio zdravlje u sudnici, i da zahteva lekarski pregled.

Sudija: "Nemojmo se sada raspravljati, prošlo je vreme kada ste vi mogli da odlučujete o glavnim pretresima. Pitam vas da li ste sposobni?"

Mišković: "Vi meni ništa ne verujete, ne osećam se sposobno".

Miškovićev advokat Zdenko Tomanović je potom obavestio sud da će njegov branjenik biti podvrgnut novoj operaciji sutra ili prekostura, i da je ozbiljno zdravstveno ugrožen.(Blic/Vuk Z. Cvijić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track