POLICIJSKE AKCIJE U VOJVODINI: Obili vrtić, iz kuća krali alat i meso, a maloletnici otimali tašne
Foto: Shutterstock

Hapšenja

POLICIJSKE AKCIJE U VOJVODINI: Obili vrtić, iz kuća krali alat i meso, a maloletnici otimali tašne

Crna Hronika -
Policija u Subotici, Inđiji, Titelu, Šidu i Sremskoj Mitrovici rešili su više slučajeva teških krađi i nelegalnog kockanja.

SUBOTICA: Maloletnici otimali tašne i novčenike!

SUBOTICA - Više krivičnih dela teške krađe, izvršenih u naselju Radijalac, u poslednja tri meseca, rasvetlila je subotiĉka policija. Dva maloletnika se terete da su, presretali žene na ulici i od njih otimali tašne i novčanike.

Zbog sumnje da su izvršili ova krivična dela, protiv 17-godišnjaka i 14-godišnjaka, policija će podneti krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Subotici, u redovnom postupku.

(S. S.)

INĐIJA: Ukradena roba vrednosti oko 1.200.000 dinara!

INĐIJA - Dvanaest teških krađa izvršenih na štetu Doma zdravlja, Predškolske ustanove, Fudbalskog kluba i prodavnica u Beški i Inđiji, rasvetlila je inđijska policija.

Otkrivene su tri osobe koje se sumnjiče da su provalili u navedene objekte i krali računarsku opremu, tehničku robu i druge predmete. Vrednost ukradenih predmeta se procenjuje na oko 1.200.000 dinara.

Protiv osumnjičenih od kojih su dvojica maloletnici, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, nadležnim tužilaštvima.

(S. S.)

TITEL: Prekršajne prijave zbog kockanja

TITEL - Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Titelu, podneće policija, zbog sumnje da je ustupao prostorije radi kockanja.

U lokalu je policija zatekla u kockanju 9 osoba iz Titela, Budisave i Kovilja, pa će i protiv njih podneti prekršajne prijave po istom zakonskom osnovu.

Kod jednog od prisutnih policija je pronašla biljnu masu za koju sumnja da je marihuana, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Protiv još dvojice biće podnete prekršajne prijave, na osnovu Zakona o oružju i municiji, jer su kod obojice pronađeni noževi.

(S. S.)

ŠID: Krali alat iz privatnih kuća i dvorišta

ŠID - Ministarstvo unutrašnjih poslova rasvetlilo je dve teške krađe i krađu u Šidu, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Protiv osumnjičenih starosti 18, 27 i 28 godina, podnete su krivične prijave nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku. Oni se terete da su iz pomoćnih prostorija privatnih kuća i dvorišta ekonomije ukrali različit alat, lovačku pušku i akumulatore sa radnih mašina. Većina ukradenih predmeta, čija se vrednost procenjuje na više od 120.000,00 dinara su pronađeni i vraćeni vlasnicima.

SREMSKA MITROVICA: Krali kablove i meso iz zamrzivača

MUP je rasvetlio 13 teških krađa i krađa izvršenih na štetu fizičkih lica i dve privatne firme u Sremskoj Mitrovici. Otkrivene su četiri osobe koje se sumnjiče za ova krivična dela, od kojih su dve pritvorene, a protiv druge dve podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete da su provaljivali i ušunjavali se u kuće i garaže i uglavnom krali alat, kablove, sekundarne sirovine i meso iz zamrzivača. Najveći deo predmeta je pronađen i u postupku je vraćanja vlasnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track