U SMRT ZBOG STRAHA I GRIŽE SAVESTI: Dečak ukrao ocu auto, pa se ubio posle udesa!
Foto: Zorana Jevtić

Strašna tragedija u Gardobincima kod Titela

U SMRT ZBOG STRAHA I GRIŽE SAVESTI: Dečak ukrao ocu auto, pa se ubio posle udesa!

Crna Hronika -
Sava Jovanov (15) izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je samo lakše povređen njegov drug Dušan N., pa otrčao kući i pucao sebi u glavu iz puške

TITEL - Sava Jovanov (15) iz sela Gardinovci kod Titela ubio se hicem iz lovačke puške posle saobraćajne nesreće koju je izazvao očevim automobilom. Iako u prevrnutom vozilu u kojem su se pored Save nalazila i dvojica njegovih drugova nije bilo teže povređenih, on je otrčao kući i izvršio samoubistvo.Sava je u subotu uveče uzeo kola bez očeve dozvole i povezao Sašu P. (15) i Dušana N. (16) na slavu kod prijatelja. Kada su se vraćali kući oko 23 časa, doživeli su saobraćajku.Samo je utrčao u kuću- Na putu između Kovilja i Gardinovci automobil je sleteo s puta i isprevrtao se. Dušan se posekao na staklo i bio je obliven krvlju, dok Saši i Savi nije bilo ništa. Dečaci su se izvukli iz auta, pa im je Sava rekao da krenu kući, a da će on ostati da čuva kola - ispričao nam je izvor blizak istrazi.Međutim, Sava je krenuo kući i stigao pre drugova. Kako priča njegov otac Žarko, bez reči je ušao u kuću.- Samo je ćutao i utrčao u sobu. U tom trenutku čuo sam neke ljude ispred kuće kako me dozivaju i dok sam se okrenuo, odjeknuo je pucanj. Pomislio sam da neko baca petarde. A to je moj Sava pucao sebi u glavu - sa suzama priča Žarko Jovanov.

Neutešni... Sestra Mirjana i otac Žarko
Neutešni... Sestra Mirjana i otac Žarko

On dodaje da su pred kućom bili Dušanovi roditelji, koji su odlučili da sina odvezu u bolnicu, pa su želeli da vide da li je i Savi potrebna pomoć.- Ðavo mi nije dao da uđem u sobu za njim da ga sprečim. Kada sam otvorio vrata, ugledao sam ga kako leži sa puškom u rukama. Krvi je bilo svuda po sobi. Život mi se srušio - kaže očajni otac i nastavlja:- Moj Sava se ubio zbog straha. Nije se zabrinuo zbog kola. Zabrinuo se šta će biti drugom jer ga je video krvavog. Ne bih ga grdio, to je bio stari automobil, duplo stariji od mog sina - dodaje Jovanov.Prema njegovim rečima, dečak nije uzimao auto.- Naučio sam ga da vozi. Stalno me je molio, pa sam ga puštao da vozi po selu dok sam sa njim. Tražio je i motor, ali nisam želeo da mu kupim, ponavljao sam mu koliko je ljudi poginulo - priča naš sagovornik.Pored Save, Žarko i supruga Sanja imaju i ćerku Mirjanu (19) i sina Radovana (8).- Moram nekako da nastavim dalje zbog druge dece. Strašna nas je tragedija zadesila, sve moje nade su pale u vodu. Moj Sava je bio divno dete, dobro, ozbiljno za svoje godine. Nikad ništa loše nije uradio - kaže Žarko.

Neverica... Rodbina i komšije porodice Jovanov
Neverica... Rodbina i komšije porodice Jovanov

Zavijeni u crnoPred porodičnim domom Jovanovih juče su se okupili meštani. Stric nastradalog dečaka Jovan Jovanov nemo je posmatrao uplakana lica.- Žarko me je pozvao i rekao šta se dogodilo. Odmah sam došao i odveo ih u moju kuću. Jadna Savina majka, od bola ne može da progovori. Sava nam je u svemu pomagao, vodio je računa o konjima, išao u ribolov - priča dečakov stric.Dušan N., koji je povređen u udesu, hospitalizovan je u bolnici u Novom Sadu. U bolnicu je prebačen i Saša P. Sava Jovanov biće sahranjen danas na groblju u Gardobincima.

Srušeni snoviMAŠTAO DA BUDE VETERINARSavin otac Žarko, inače veterinarski tehničar, kaže da je Sava planirao da nastavi porodičnu tradiciju.- Hteo je da upiše veterinarski smer, bio je odličan učenik. Već je išao sa mnom po selu i pomagao mi na terenu. Sada to neće biti moguće - rekao nam je Žarko.

Savine komšijeVOLEO JE ORUŽJEKako pričaju okupljeni meštani, Sava je obožavao oružje.- Bio je prošle godine na sajmu, gde se i slikao. Dete je znalo gde stoji očeva puška, svi u kući su lovci. Ona nije bila napunjena, ali znao gde stoje patrone, pa je stavio - ispričale su nam komšije Jovanovih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track