OBRAČUN U ZEMUNU: U pucnjavi teško ranjen muškarac!
Foto: Nebojša Mandić

Krvava pucnjava u stambenoj zgradi

OBRAČUN U ZEMUNU: U pucnjavi teško ranjen muškarac!

Crna Hronika -
Nepoznati napadač teško ranio Stevana Vukobratovića, koji ima debeo dosije u policiji zbog više krivičnih dela, pa i zbog ubistva

BEOGRAD - Stevan Vukobratović (46) teško je povređen u četvrtak oko 18 sati, kada je zasad nepoznata osoba na njega pucala iz pištolja u zgradi u Zagorskoj 12 u Zemunu.Muškarac je pogođen sa dva metka, u leđa i u butinu, i Hitna pomoć prebacila ga je u Urgentni centar na reanimaciju, posle čega je operisan.

- Pacijent je primljen s povredama opasnim po život i on se trenutno nalazi u operacionoj sali - rekli su kasno sinoć za Kurir u UC.Kako smo saznali na licu mesta, incident se dogodio u prizemlju višespratnice kod sporednog ulaza u zgradu, a stanari kažu da ništa nisu videli.

- Nisam čuo pucnje, ali sam čuo dreku i vrisku. Neko mi je rekao da je navodno video kada je jedan muškarac istrčao iz zgrade odmah posle toga, možda je to bio napadač - kazao je za naš list jedan od komšija.On je dodao da, koliko zna, Vukobratović tu odnedavno živi kao podstanar, ali da ga ne zna lično.Na lice mesta došao je veći broj policajaca, koji su nekoliko sati radili uviđaj, a u međuvremenu je pokrenuta i potraga za odbeglim napadačem. Nezvanično, na mestu pucnjave pronađeno je šest čaura, a povređeni muškarac je policajcima ispričao da ne zna ko ga je upucao.Prema informacijama iz MUP, Vukobratović je odranije poznat policiji i dovođen je u vezu s više krivičnih dela, kao što su ubistvo, krađe, silovanje i trgovina drogom.

- Svašta se za njega pričalo, između ostalog i da je umešan u poslove s drogom. Koliko znam, on je ranije zbog toga ranjavan - rekao je jedan komšija iz okolnih zgrada.

Težak zločin

UBIO PRE 18 GODINAStevan Vukobratović je 10. januara 1998, posle svađe na okretnici autobusa u Bačkoj ulici u Zemunu, pucao u Zemunca Igora Stojina (19), koji je preminuo, zbog čega je Stevan ubrzo uhapšen, preneli su mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track