Objavljena slika izmasakriranog Srbina

Austrija

Objavljena slika izmasakriranog Srbina

Crna Hronika -
Prvi rezultati sa obdukcije pokazali su da Marinković nije ubijen u šumi, već na nekom drugom mestu sa više udaraca tupim predmetom po glavi, kao i da nije pružao otpor

BEČ- Austrijska policija na tragu je ubicama Srbina Milenka Marinkovića ( 57) čije je iskasapljeno telo pronađeno u četvrtak u šumi pored Beča, a prvi rezultati istrage očekuju se tek sledeće nedelje.

Pretpostavlja da je mogući motiv ubistva pljačka.Austrijski mediji javljaju da stručnjaci Državne krivične kancelarije osim na slučaju ubijenog Marinkovića rade paralelno na još tri identična slučaja koji se zasada ne dovode u vezu, ali postoji sumnja da su možda povezani.

Inspektor Leopold Ec za bečki list “ Kurir” rekao je da ubijeni Marinković nije imao nikakv kriminalni dosje niti se nalazio u policijskoj evidenciji.Ubijeni Marinković se u Austriji bavio prodajom automobila, ali je izvesno vreme bio nezaposlen.

Ec naglašava da je Marinkovićev nestanak prijavila supruga 30, marta uveče, pošto se nije vratio kući i nije se pojavio na dogovorenom sastanku sa prijateljima.

Supruga je policiji ispričala da ju je Marinković odvezao posao, a zatim da se vratio kući.

Prvi rezultati sa obdukcije pokazali su da Marinković nije ubijen u šumi, već na nekom drugom mestu sa više udaraca tupim predmetom po glavi, kao i da nije pružao otpor.Predpostavlja se da su mu noge najverovatnije odsečene zbog lakšeg transporta jer je telo otkriveno na nasipu pored šume zapakovano u najlon, a zatim u paket iz koga je viro deo ljudskog tela, koje je otkrio slučajni šetač koji je i pozvao policiju. Telo ubijenog na obdukciji prepoznala je supruga na osnovu ličnih stvari koje su kod njega pronađne i otisaka prstiju iz pasoša, koje su upoređene.

Tajna nestale Tojote Austrijska policija i dalje traga za nestalom Marinkovićevom crnom “ tojotom rav” austrijskih registracija W-VRCIN1, koja još nije pronađena. Putem medija upućen je poziv svima koji znaju nešto o ovom slučaju ili su videli da obaveste policiju u Beču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track