BOJAN JOVANOVIĆ OTAC UBIJENOG LUKE: Samo me zanima čiji je kantrimen i šta je sa njim
Foto: Jevtic

Tužilaštvo uputilo žalbu na presudu

BOJAN JOVANOVIĆ OTAC UBIJENOG LUKE: Samo me zanima čiji je kantrimen i šta je sa njim

Crna Hronika -
BEOGRAD - To što se tužilaštvo žalilo Apelacionom sudu me ne iznenađuje, to su najavili posle presude i ne očekujem ništa od toga - kaže otac Luke Jovanovića.

Luku je u julu 2014. vozilom “mini kantrimen” usmrtio Marko Milićev (35) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao iz države. Posle hapšenja u Kini i deportacije, Milićev je prošlog oktobra osuđen na samo četiri i po godine zatvora. Treće osnovno tužilaštvo sada je uputilo žalbu na presudu.

- Tužilaštvo je uložilo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu kojom traži da se presuda ukine i suđenje ponovi ili da se preinači posebno u pogledu krivične sankcije - rekao je portparol tužilaštva Ivan Marković.

On je podsetio da je tužilaštvo za Milićeva tražilo deset godina zatvora, imajući u vidu težinu krivičnog dela, da je ostale optužene u tom predmetu instruirao kako da se ponašaju nakon incidenta, kao i da je više puta osuđivan za druga krivična dela. Žalba je uložena i zbog bitnih povreda krivičnog postupka.

Lukin otac Bojan Jovanović je rekao da pravo žalbe ima i okrivljeni Milićev i da je nažalost praksa Apelacionog suda da kazne smanji ili predmete vrati na ponovno suđenje.

- Sve mi liči na farsu. Mene zanima čiji je “kantrimen”, gde je i šta se desilo sa njim. Postoje priče po kuloarima, ali nema dokaza ni za jednu od njih - napominje Lukin otac.

Milićev je po prvostepenoj presudi osuđen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On je u pritvoru od septembra 2014. godine. Okrivljen je da je kobne noći pijan vozio neprilagođenom brzinom, udario Jovanovića, a zatim nije stao da mu ukaže pomoć. Njegov kum Bratislav Vesović osuđen je na godinu zatvora jer je krio Milićeva i pomogao mu da sakrije “kantrimen”. Vozač “Pink taksija” Saša Janković dobio je uslovnu kaznu od sedam meseci zatvora, jer nije prijavio udes iako je video da je “kantrimen” oštećen.

Nagodba sa tužilaštvom

Sudija Trećeg osnovnog suda je doneo presude kojima je petoro prijatelja Milićeva, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice. Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci.

( Blic/TMS/AŽA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track