UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Radonjić naredio da se prekine pratnja
Foto: Profimedia

Bivši debeovac optužuje

UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Radonjić naredio da se prekine pratnja

Crna Hronika -
Radonjić tražio da mu se tačno govori gde ko sedi i gde se nalazi u svakom trenutku

BEOGRAD - Vladimir Nikolić, bivši šef analitike beogradskog centra Državne bezbednosti, koji je trenutno konzul Srbije u Banjaluci, optužio je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu nekadašnjeg šefa Milana Radonjića da se u slučaju pratnje ubijenog novinara Slavka Ćuruvije ponašao“atipično“.

- Znam da se prvi put u slučaju praćenja Ćuruvije direktno načelnik bavi jednom tako banalnom situacijom i da komanduje praćenjem. Ono što je meni bilo indikativno je da je samo nekoliko meseci kasnije, kad su funkcioneri SPO putovali Ibarskom magistralom, Radonjić tražio da mu se tačno govori gde ko sedi i gde se nalazi u svakom trenutku. Oba slučaja završila su smrtnim ishodom - rekao je Nikolić. On je, tokom svedočenja, naveo i da je u početku mislio da Radonjić to radi jer želi da bude glavni u svemu.

- Međutim, kad sam video izveštaj na dan kad je ubijen Ćuruvija, shvatio sam da je Radonjić naredio da se pratnja prekine neposredno pre ubistva. Tu nešto nije bilo u redu - rekao je Nikolić.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja