PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV UHAPŠENIH ISLAMISTA: Pre napada na Dečane pucali na kuće Srba
Foto: Printscreen

Jedan od njih borio se u Siriji

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV UHAPŠENIH ISLAMISTA: Pre napada na Dečane pucali na kuće Srba

Crna Hronika -
PEĆ - Istraga protiv islamista uhapšenih ispred Dečana proširena je zbog sumnje da su dva sata pre toga pucali na kuće Srba u Klini

Iako je kosovska policija odlučno negirala da su četvorica mladića islamisti i da su planirali napad na manastir Visoke Dečane, tužilac u Peći koji ih tereti samo za nelegalno posedovanje oružja naveo je nešto drugo.

U zahtevu za istragu precizirano je da je Arben Imeri (34) već bio na ratištu u Siriji, dok je Aljban Keljmendi (24) hapšen na aerodromu jer je planirao da otputuje u Siriju i po sopstvenom priznanju bori se za Al Nusru.

Uhapšeni su priznali posedovanje "kalašnjikova" i pištolja, ali su naveli da nisu nameravali napad na manastir, već da su u trenutku privođenja u subotu krenuli na kampovanje u planine. Tužilac je, međutim, naveo da se mora ispitati i da li su oni istog dana oko 19 sati pucali iz automatskog oružja na kuće porodica Pantić i Živković u selu Berkovo kod Kline, pre nego što su uhapšeni.

Otac Sava Janjić, iguman Visokih Dečana, kaže da će predstavnici Eparhije raško-prizrenske tražiti od nadležnih institucija da sve srpske svetinje na Kosovu štiti Kfor ukoliko im to mogućnosti dozvoljavaju.On je naveo da nema poverenja u kosovsku policiju i da zato traže zaštitu Kfora.

( Blic/B. Jelovac)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track