PLJAČKA ZLATARE U NOVOM SADU Otac: Sine, pusti zlato i pare, dobro je da te nije ubio!
Foto: Slađana Stojanović, Novi

Otac povređenog zlatara za Kurir

PLJAČKA ZLATARE U NOVOM SADU Otac: Sine, pusti zlato i pare, dobro je da te nije ubio!

Crna Hronika -
Moj Filip je rizikovao život, pljačkaš mu je razbio glavu pištoljem, bio je spreman na sve samo da uzme nakit i novac, kaže Titomir Ðekljuši, vlasnik opljačkane zlatare „Stefan“ u Novom Sadu

NOVI SAD - Ne mogu da se smirim i da dođem k sebi. Šokiran sam što se neko usudio da u centru Novog Sada, usred bela dana, s pištoljem opljačka i povredi ljude - kaže za Kurir Titomir Ðekljuši, vlasnik zlatare „Stefan“, koja je opljačkana u četvrtak.

Na meti razbojnika... Razbijen izlog zlatare „Stefan“
Na meti razbojnika... Razbijen izlog zlatare „Stefan“

Kako kaže Ðekljuši, najbitnije je da su mu sin Filip (25) i svastika Katarina S. (47), koja je prodavačica u zlatari u Jevrejskoj ulici, sada dobro. Oni su zadobili udarce pištoljem i imaju po četiri-pet šrafova na glavi.- Ljutio sam se na sina kad sam čuo da je potrčao za razbojnikom. Ali to je verovatno trenutak kad čovek ne razmišlja. Rekao sam mu: Pusti i zlato i sve, najbitnije je da ste živi i Katarina i ti, mogao je da vas ubije - priča naš sagovornik i dodaje:

Snimak kamere... Trenutak kada pljačkaš ulazi u zlataru
Snimak kamere... Trenutak kada pljačkaš ulazi u zlataru

Trčao za razbojnikom- A moj sin je krvave glave potrčao za razbojnikom koji je držao pištolj i stigao je čak i do taksija koji ga je čekao. Filip je počeo da lupa taksisti da stane, vikao je da je u pitanju pljačka. Ali ovaj nije stao, već je dao gas i nastavio dalje. Filip kaže da je pored taksiste i ovog razbojnika u kolima video još dvojicu.Prema njegovim rečima, tog jutra iza pulta nalazila se Katarina.- Ušao je mladić, čak nije ni imao fantomku, nego neku maramu i zatražio joj pare i zlato. To je čuo moj sin, koji je bio tu, i izleteo je odmah. Razbojnik je preskočio pult. Udario je prvo Filipa po glavi pištoljem, otpozadi, a onda i radnicu. Kad je video da ne može da otvori sefove gde nam stoji zlato, iznervirao se još više. Nije tačno da nam je otvorio kasu i uzeo pare, jer mi novac tu ne držimo. Video je da se Filip okreće, on je brzo nazad preskočio pult i kod vrata, gde nam je izlog koji je zatvoren staklom, polupao ga pištoljem i pokupio nakit. Strpao je sve u torbu koju je poneo sa sobom i počeo da beži - priča Titomir, dodajući da je ukradena vrednost zlata od 600.000 do 700.000 dinara, jer su se u izlogu nalazile debele ogrlice i narukvica.Ogorčen na taksistuVlasnik je ogorčen i na taksistu što nije stao kad mu je Filip lupao.- Takođe sam ljut na neke medije koji su objavili sliku moga sina. Pa nije moj sin razbojnik! Što nisu objavili sliku razbojnika nego moga sina, a razbojnik šeta slobodno. Ne mogu da shvatim takve ljude, koji ne razmišljaju da li moj sin može imati posledice zato što mu je slika izašla u novinama, jer ako se taj razbojnik usred bela dana, usred centra grada, usudio da pljačka, na šta je ta grupa onda spremna - kaže vidno razočaran Ðekljuši, dodajući i da nije istina da je tom razbojniku ispao krvavi špric iz džepa.

Uspeli da pobegnuPOTRAGA ZA PLJAČKAŠIMAOčevidaca pljačke bilo je dosta, pošto se zlatara nalazi na prometnom mestu. I pored toga, razbojniku je uspeo plan, a policija je nešto kasnije pronašla taksi vozilo s taksistom, koji je tvrdio da nema veze s razbojnicima.- Intenzivno se radi na ovom slučaju. Ispituju se sve okolnosti i očekujemo da će vrlo brzo biti rešen - rekao je izvor iz policije.

HronologijaFILMSKA JURNJAVA PO GRADU- u četvrtak oko 9.30 razbojnik s maramom preko lica ušao u zlataru- uz pretnju pištoljem tražio novac i nakit od prodavačice- kad je video zlatarevog sina, preskočio pult i udario pištoljem njega i radnicu- razbojnik razbio izlog i uzeo nakit- otrčao do taksija, u kojem ga je čekao drugi saučesnik- sin vlasnika s krvavom glavom ga jurio, ali su uspeli da pobegnu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track