NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Devojčica (11) poginula u udesu zbog divljačke vožnje starice!

Saobraćajna nesreća u Bačkoj Palanci

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Devojčica (11) poginula u udesu zbog divljačke vožnje starice!

Crna Hronika -
Marija Vošanović (77), koja živi u Nemačkoj, u velikoj brzini „renoom“ udarila u „fijat stilo“, koji se odbio i udario bicikl na kom je bila jedanaestogodišnja Mihaela Kolar

BAČKA PALANKA - Mihaela Kolar (11) poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bačkoj Palanci. Nesreća se dogodila 12. februara, kad je „reno“ kojim je upravljala Marija Vošanović (77) naleteo na „fijat stilo“, koji se potom odbio i pokosio devojčicu na biciklu.

Kako saznajemo, starica za volanom „renoa“ nije ispoštovala postavljeni saobraćajni znak, već je pri punoj brzini iz sporedne ušla u glavnu ulicu i udarila u zadnji deo „fijata“, kojim je upravljao R. Đ.Igrala se s drugom- Automobil se zarotirao i udario u banderu. U tom trenutku na biciklu su se vozili Mihaela i njen drug. Vozač „fijata“ uspeo je da izbegne dečaka, ali ne i devojčicu. Marija je privedena i protiv nje je podneta krivična prijava zbog izazivanja nesreće. Izrečena joj je i mera zabrane napuštanja mesta boravišta i oduzete su joj putne isprave - kaže izvor Kurira iz istrage.

Neutešna... Majka Dragana
Neutešna... Majka Dragana

Za roditelje nastradale devojčice, majku Draganu i oca Mihajla, utehe nema.- Mog anđela više nema - plačući kaže neutešna majka.Prema njenim rečima, Mihaela je tog dana otišla s drugom da se provoza na biciklu, ali se više nije vratila.- Došao je njen drug i pitao moju ćerku da se igraju. Uzeli su bicikl i otišli. Samo nekoliko minuta kasnije dečak se vratio plačući i rekao mi: „Kelu su udarila kola! Ne plaši se, samo joj curi krv iz nosa.“ U trenutku mi se sve srušilo - kroz jecaje govori Dragana.Majka je odmah istrčala iz kuće i videla kako devojčicu odvoze kola Hitne pomoći.- Kad sam stigla do bolnice, videla sam je, ljubav moja, samo je spustila svoju malenu ruku. Ubrzo je preminula... Joj, majko moja, šta me snađe! Ne mogu da se pomirim s tim da je više nema - kroz suze priča Dragana.Oca Mihajla tragična vest zatekla je u Slovačkoj, gde je otišao zbog posla.

Užas... Mesto nesreće
Užas... Mesto nesreće

Otac bio u Slovačkoj

- Naš život je ugašen. Kad sam čuo šta se dogodilo, krenuo sam ka prozoru, hteo sam da skočim sa šestog sprata. Ali tada mi se pred očima pojavila slika dve starije ćerke i unuke. Moje srce je otkinuto, nema ga - kaže neutešni otac.Mihajlo brine za suprugu Draganu.- Ona je slomljena, ne ispušta ćerkine fotografije iz ruku, sve vreme je doziva i plače. Ne znam kako ćemo preživeti sve ovo. Mihaelu su svi voleli, njen osmeh, oči... Bila je veselo dete, volela je život - kaže očajni Mihajlo.On se pita kako je žena od 77 godina uopšte vozila kola.- Čovek čije ime ne znamo, a u koga je udarila ta baba i koga je odbacila na naše dete, došao je na sahranu. Plačući nam je izjavio saučešće i ponavljao: „Nisam ja kriv, nisam.“ Ne krivimo njega nego tu ženu, koja nam ni saučešće nije izjavila - rekao je otac devojčice.

KAKO JE NASTRADALA MIHAELAMarija V. (77) vozila džip sporednom ulicomnije primetila da nema prvenstvo prolazapri punoj brzini udarila u „fijat stilo“„fijat“ se zarotirao, udario u banderu, a potom oborio devojčicu

BezosećajnaSAMO JE ZANIMALA ŠTETA NA KOLIMAOčevici kažu da im se učinilo da je starica pijana, ali je alko-testom utvrđeno da nije imala alkohola u krvi.- Baba je izašla iz kola i umesto da prvo vidi šta je s detetom, ona je zavirivala da li joj je auto negde oštećen. Hladnokrvno je rekla da je mislila da je išla putem s prvenstvom prolaza - rekao nam je očevidac.

Komšinici se javila u snuTRAŽILA MI JE DA JOJ KUPIM LUTKEOtac Mihajlo poslednji put okupao je, obukao i očešljao svoju mezimicu, koja je u nedelju sahranjena.- Kad smo se vraćali s groblja, zaustavila me je komšinica i rekla mi da joj se Mihaela javila u snu i po njoj mi poručila da sam joj nešto obećao. Tad sam se setio da sam joj obećao da ću joj kupiti komplet od četiri lutke. To smo znali samo supruga i ja. Odmah sam kupio lutke i odneo joj na grob - plačući priča otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track