OTMICA MALE MAŠE (2) Policajac: Pokušali su da me pregaze!
Foto: Aleksandar Jovanović

Specijalni sud

OTMICA MALE MAŠE (2) Policajac: Pokušali su da me pregaze!

Crna Hronika -
On i kolega, kako je objasnio, rasporedili su se ispred naplatne rampe i osmatrali kad je naišao sivi BMW

BEOGRAD - Policajac Miodrag Manojlović, koji je 13. marta prošle godine u blizini naplatne rampe kod Šimanovaca pokušao da zaustavi otmičare dvogodišnje Maše Prenković, ispričao je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je vozač BMW tokom dramatične potere pokušao da ga pregazi.

- Bio sam u patroli s kolegom, raspoređen na punktu Šimanovci. Obavestili su nas da se dogodila otmica deteta i da je devojčica u automobilu s dve odrasle osobe, muškarcem i ženom, čiji su nam opis dali. Rečeno nam je da su u sivom BMW rumunskih registarskih oznaka - ispričao je Manojlović.On i kolega, kako je objasnio, rasporedili su se ispred naplatne rampe i osmatrali kad je naišao sivi BMW.- Kretao se velikom brzinom, išao je direktno ka meni. Podigao sam znak za stop, ali on uopšte nije usporio.

Ponovo sam podigao tablicu, ali on nije stao, već je automobilom krenuo na mene i ja sam skočio u stranu. Video sam muškarca, proćelavog, koji je odgovarao opisu, kao i ženu, koja me je gledala u oči dok su prolazili - prisetio se policajac.(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja