STARICA USMRTILA DEVOJČICU (11): Bolje da je nas ubila nego dete!

Pogibija male Mihaele

STARICA USMRTILA DEVOJČICU (11): Bolje da je nas ubila nego dete!

Crna Hronika -
Nije ni kočila, ćorav bi video toliki znak, kaže Radovan Đukić, čiji je automobil nakon udarca džipa koji je vozila Marija Vošanović naleteo na Mihaelu Kolar (11) i usmrtio je

BAČKA PALANKA - Znam da nisam kriv, ali šta mi to vredi kad malog anđela više nema, kaže za Kurir Radovan Ðukić (65) iz Bačke Palanke, koji je učestvovao u udesu u kojem je poginula Mihaela Kolar (11).Podsetimo, nesreća se dogodila kad je Marija Vošanović (77), ne poštujući saobraćajni znak, u punoj brzini iz sporedne ušla u glavnu ulicu i naletela na „fijat stilo“, kojim je upravljao Đukić. „Fijat“ se od udarca zarotirao i udario bicikl koji je vozila mala Mihaela, koja je istog dana umrla u bolnici.Vraćao se s pecanja- Još ne mogu da dođem k sebi. Moja supruga i ja još smo u bolu i žalosti jer smo pre sedam godina izgubili ćerku, koja je umrla od srca u 31. godini. A sad je umrlo dete od 11 godina. Ne znam kako ću sve ovo preživeti. Kako da odem da pogledam u oči roditelje te devojčice kad znam šta je bol za detetom - kroz suze priča Đukić.On navodi da se 12. februara sa suprugom vraćao s pecanja.- Oprezan sam vozač. Išao sam glavnom ulicom kad je iznenada iz sporedne izletela ta žena. Začuo sam udarac, svom snagom udarila me je u desni zadnji točak prednjim delom tog njenog velikog auta. Okretali smo se, udarac nas je odbacio na banderu, pa smo se odbili i ponovo okretali. Onda smo odleteli u kanal unazad... Ma, strašno, to se ni u filmovima ne viđa - priseća se potreseni Đukić.Kako kaže, zaslepljen jakim udarcem, Mihaelu i njenog druga nije ni video.- Kad sam se zaustavio, izleteo sam iz kola i video devojčicu. Tu sliku nikad neću zaboraviti. Dečak koji je bio s njom plakao je na sav glas i vikao: „Pomagajte“ - kaže naš sagovornik.Revoltirani Đukić kaže da mu nije jasno kako baba nije videla saobraćajni znak.Došla iz Nemačke- Nije ni kočila, ćorav bi video toliki znak. Doterala je taj veliki auto jer je radila u Nemačkoj, da je selo vidi. Naživela se, pa došla u naše mesto da ubija ljude. Da me je udarila po sredini „fijata“, sigurno bi mi ženu ubila. Ali eto, ubila je dete. Ne znam šta bih rekao, bolje da je i nas ubila nego devojčicu, koja je tek počela da živi - kroz suze govori Radovan Đukić.

Mihaela stajala na travnjaku... Raskrsnica na kojoj se dogodila nesreća
Mihaela stajala na travnjaku... Raskrsnica na kojoj se dogodila nesreća

Besan na staricuŽENO, ŠTA URADI?Potreseni Ðukić se posle nesreće obratio bahatoj starici i upitao je: „Ženo, šta uradi, ubi dete?!“- Odgovorila mi je: „Kriva sam, nisam gledala! Mislila sam da sam na glavnom putu.“ Još mi kaže da će njeno osiguranje iz Nemačke platiti štetu za moja kola. Rekao sam joj: „Ženo, nisi na krosu, tako se ne vozi ni na magistrali.“ Branila se da nije vozila brzo. „Kako nisi, crna ženo, toliko si me udarila da smo se okretali kao na ringišpilu“ - rekao je Ðukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track