ČEKA SE OBDUKCIJA: Tela ubijenih Srba prebačena u Tripoli
Foto: Twitter Ps

Stradali u avio napadu

ČEKA SE OBDUKCIJA: Tela ubijenih Srba prebačena u Tripoli

Crna Hronika -
TRIPOLI - Tela tragično nastradalih srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepić koji su ubijeni u vazdušnom napadu u Libiji prebačena su u Tripoli.

Kako Kurir saznaje tela nastradalih diplomata posle napada su iz Sabrate prebačena do aerodroma Mitiga u blizini Tripolija, odakle će biti prebačena u vojnu bolnicu gde će biti obavljena identifikacija i obdukcija.

Ovu informaciju potvrdilo je i libijsko tužilaštvo.

Prema saznanjima Kurira otete Srbe koji su stradali u avio napadu američke avijacije nisu držali pripadnici Islamske države, već kriminalne grupe koje su na vezi sa ovom terorističkom organizacijom. Napad je izveden u petak rano ujutro oko 3.30 sati.

Tužilaštvo je navelo da je "sprovelo neophodne istražne radnje" na mestu vazdušnih udara u mesto Gaser Alalga, osam kilometara zapadno od Sabrate. U saopštenju se potvrđuje da je tužilaštvo pregledalo "više od 40 tela" u bolnici u Sabrati, koja su ispitali zdravstveni zvaničnici. Libijsko tužilaštvo navodi da su sa svih tela uzeti DNK uzorci i otisci prstiju, kao i da su napravljene fotografije, prenosi "Libija herald". Ovo zvanično saopštenje, kako prenosi portal, sledi posle spekulacija o tome da je u zgradi bilo i do 60 pripadnika takozvane Islamske države.

Službenici srpske ambasade Sladjana Stanković i Jovica Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine. Dvoje službenika oteto je iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica. Zvaničnici Vlade i predstavnici bezbednosnih službi Srbije bili su od otmice srpskih državljana uključeni u pregovore sa libijskim vlastima o oslobadjanju Slađane Stanković i Jovice Stepića.

(S. Vojnović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track