ROĐAK UBIJENE ZLATE: Otac i braća sigurno će tražiti krvnu osvetu!

Zaratile porodice ubice i žrtve

ROĐAK UBIJENE ZLATE: Otac i braća sigurno će tražiti krvnu osvetu!

Crna Hronika -
Njena porodica neće sedeti skrštenih ruku, kaže Jovan Isenov, čiju je sestričinu Zlatu Nikolić ubio muž Ljubiša Vasić

KRUŠEVAC - Dobro poznajem Zlatinu rodbinu po majci, Mitrovići ne praštaju. Osvetiće se porodici ubice čim se obavi sahrana, kaže Jovan Isenov iz Kruševca, ujak Zlate Nikolić (23), koju je nevenčani suprug Ljubiša Vasić (26) ugušio jastukom.Porodice žrtve i ubice zaratile su posle zločina koji se dogodio i noći između četvrtka i petka u kruševačkom naselju Marko Orlović. Optužuju jedni druge za tragediju, a pominje se čak i krvna osveta.Svađe i pretnje- Vasići su su osioni i opasni. Neko moćan ih štiti. Ubica Ljubiša Vasić je nekoliko puta hapšen zbog krađa i razbojništva, čuli smo da se u Nemačkoj bavio kriminalom. Sada je iz ljubomore istog dana kad je izašao iz zatvora ubio suprugu Zlatu. Nedavno su njegov otac i braća pretukli mog oca, prijavili smo policiji i nikom ništa. Pre četiri dana dolazili su ovde ispred kuće Zlatine majke, svađali se i pretili - kaže Jovan Isenov, ujak ubijene Zlate, i dodaje:- Ljubišin otac Slavoljub je tada zapretio: „Kada moj sin Ljubiša izađe iz zatvora, ubiće tvoju ćerku kurvu.“

Napeto... Porodica ubijene Zlate Nikolić
Napeto... Porodica ubijene Zlate Nikolić

Prema kazivanju Isenova, Mitrovići, Zlatina porodica po majci, neće sedeti skrštenih ruku, već će postupiti po sistemu “glava za glavu“.- Znam svog zeta i njegove sinove, oni ne praštaju. Zlatin otac i braća su u Nemačkoj. Obavešteni su o ubistvu i dolaze. Dostojanstveno će sahraniti Zlatu sa rodbinom, ali će posle tražiti krv za krv - kaže ujak Isenov.

Kuća ubice... Ljubišina porodica stanuje u komšiluku žrtve
Kuća ubice... Ljubišina porodica stanuje u komšiluku žrtve

S druge strane, porodica ubice tvrdi da je za sve kriva Zlatina majka Lidija.- Ona je nagovarala Zlatu da nas vređa i pljuje preko Fejsbuka. Zato smo ih i opomenuli da to više ne rade. Prijavio sam to i policiji, ali ništa nisu preduzeli. Vređaju nas da smo lopovi, razbojnici i ubice - kaže Slavoljub Vasić, zvani Boja, otac ubice Ljubiše.Bolesno ljubomoranLidija, majka ubijene Zlate, tvrdi da Vasići izmišljaju da bi zaštitili ubicu njene ćerke.- Ljubiša ju je tukao i dok su bili u Nemačkoj. Bio je nemilosrdan i tukao je, ubio joj je bebu u stomaku. Rodila je tada mrtvo dete, a zbog njegovih nasrtaja izgubili su još jednu ćerkicu. Pomirili su se nedavno kada je trebalo da slave rođendan dvogodišnjem sinu - priča Lidija. Ljubiša je zadržan u pritvoru.(D. I.)

Ljubišin otacMNOGO JU JE VOLEOPosle ubistva supruge, Ljubiša Vasić je pobegao preko prozora kod kuma Zlatka. Njemu je rekao da je iznad kreveta napisao „Ubio sam kurvu“.- Onda se pokajao i počeo da se moli bogu za oproštaj. Došao je kući i rekao majci Mihoni šta je učinio i da mu je žao. Hteo je da presudi sebi jer ju je mnogo voleo i zato je i bio ljubomoran. Skinuo sam ga sa vešala u poslednji čas - kaže otac Slavoljub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track