PLJAČKA U NOVOJ VAROŠI: Vlasnik prodavnice nudi 2.000 evra za informaciju o lopovima
Foto: Profimedia/Ilustracija

Nagrada

PLJAČKA U NOVOJ VAROŠI: Vlasnik prodavnice nudi 2.000 evra za informaciju o lopovima

Crna Hronika -
NOVA VAROŠ - Vlasnici opljačkane prodavnice u Novoj Varošiponudili su novčanu nagradu za informaciju o pljačkašima koji su im pre pet dana iz službenih prostorija preduzeća ukrali 2,68 miliona dinara.

Za dojavu koja će pomoći hapšenju razbojnika oni nude nagradu od 2.000 evra.

-Želim samo da pomognem policiji koja je zatrpana poslom i da koliko je to moguće ubrzam hapšenje pljačkaša koji su me zavili u crno. Svestan sam da su ukradene pare već potrošene i da u tom smislu neću imati koristi od njihovog hapšenja, ali moraju da odgovaraju za učinjeno i za opomenu drugima – kaže vlasnik preduzeća Fiko Avdić.

"Trgovina Avdić" opljačkana je u noći između utorka i srede (15. i 16. februara). U kancelarije koje se nalaze na spratu iznad marketa ovog preduzeća na autobuskoj stanice u centru grada, pljačkaši su ušli uz pomoć merdevina.

"Popeli su se i pajserom razvalili prozor na kancelariji računovodstva a zatim obili vrata na mojoj kancelariji koja su bila zaključana. Iz fioke stola uzeli su novac i pobegli istim putem. Odneli su višednevni pazar iz naših 10 marketa u Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju. Novac smo čuvali u kancelarijskom stolu jer su banke bile zatvorene zbog praznika, što su pljačkaši očito znali", kaže Avdić.

U policiji nezvanično kažu da su na tragu pljačkašima, ali odbijaju da u cilju istrage saopšte više detalja o tome, prenosi Blic.

-Market je pokriven kamerama, ali na žalost video nadzor nismo instalirali i u kancelarijama na spratu zgrade. Imamo i metalnu kasu u pogonu za proizvodnju euro krema koju smo planirali da prenesemo ovih dana u upravu preduzeća, ali su nas lopovi pretekli – kaže Avdić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track