NESREĆA U FABRICI: Pneumatski čekić smrskao ruku radniku!
Foto: Milica Milovanović, Pogon, Fabrika, MI

U Nišu

NESREĆA U FABRICI: Pneumatski čekić smrskao ruku radniku!

Crna Hronika -
Zaneo sam se, rukom oslonio na radnu površinu i nogom nehotice nagazio papučicu za čekić, a onda je usledio strahovit udarac, rekao je Bogosavljević

NIŠ - Aleksandar Bogosavljević (29) iz Aleksinca teško je povređen na radnom mestu u pogonu MIN Kovačnice u Nišu kada mu je pneumatski čekić koji udara težinom od tri tone smrskao desnu šaku.Bogosavljević je prebačen na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Nišu, gde je operisan.Stravična nesreća dogodila se oko dva sata ujutro, minut pre početka pauze radnika u trećoj smeni.- Postavio sam materijal pod čekić, a zatim je trebalo da pritisnem papučicu koja aktivira udarac. Međutim, iznenada je platforma na kojoj sam stajao pukla. Zaneo sam se, rukom oslonio na radnu površinu i nogom nehotice nagazio papučicu za čekić, a onda je usledio strahovit udarac - priča iz bolničke postelje Bogosavljević.

Oporavak... Bogosavljević
Oporavak... Bogosavljević

Kako kaže, u prvi mah nije osetio jači bol.- Pomislio sam da nije ništa strašno jer me nije mnogo bolelo. Tek kada sam pogledao u desnu ruku, video sam da šake nema, bila je to samo krvava masa - rekao je Bogosavljević. U MIN Kovačnici niko nije hteo da komentariše povređivanje radnika.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja