Iranci švercovali kilogram zlata!

Na Gradini zaplena vredna više od 1,7 miliona dinara

Iranci švercovali kilogram zlata!

Crna Hronika -
Osim zlatnika, carinici i policajci u „tojoti hilkus” našli i oružje!

BEOGRAD - „Tojota” od zlata!Carinici na prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, u saradnji s policijom, sprečili su pokušaj krijumčarenja 144 zlatnika vredna oko 1,7 miliona dinara, saopštila je juče Uprava carina Srbije. U saopštenju se navodi da su, osim zlatnika, carinici i policajci u „tojoti hilkus” našli i oružje!

„Više od kilogram zlatnika nađeno je pregledom „tojote” kojom je putovao britanski bračni par iranske nacionalnosti. Zlato je bilo spakovano u crnu kožnu vrećicu, sakrivenu u kaseti ispred suvozača”, navodi se u saopštenju.

Pregledom automobila, u ugradnom krevetu kamp-prikolice nađena je i vazdušna puška.

Inače, tokom prošle godine carinici su zaplenili ukupno 90 kilograma zlata, saznajemo nezvanično. Među mnogobrojnim zaplenama izdvaja se ona iz januara prošle godine, kad su na graničnom prelazu Gradina dvojica turskih državljana sprečena da prošvercuju tri kilograma zlatnih poluga i nakita u ukupnoj vrednosti od oko šest miliona dinara. Istog meseca, ali na prelazu Batrovci, u „fijatu” italijanskih registracija kojim je upravljao Turčin Mehmet T. carinici su našli 804 grama zlata.

(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track