POLICAJAC HEROJ O SUDARU U KOVINU: Navikao sam, spasao sam do sada osmoro!
Foto: Kurir

Pomogao žrtvi udesa

POLICAJAC HEROJ O SUDARU U KOVINU: Navikao sam, spasao sam do sada osmoro!

Crna Hronika -
Suvozač je davao znake života u smrskanom „opelu“. Nisam otišao iako je pretila opasnost od eksplozije plina, kaže Dragoslav Lazić (30) o nesreći kod Kovina

BEOGRAD - Dva muškarca, vozač i suvozač, bili su zarobljeni u smrskanom automobilu. Vozaču nije bilo spasa, a suvozač je davao znake života. Ostao sam da mu pomognem, nisam hteo da odem iako se osećalo curenje plina.

Navikao sam se takve situacije, do sada sam spasao osmoro ljudi, rekao je na početku ispovesti za Kurir policajac Dragoslav Lazić (30), koji je prvi pritrčao u pomoć nastradalima u sudaru na Kovinskom mostu.Nesreća se dogodila u sredu, kad su se direktno sudarili kombi i „opel“. Poginuo je vozač „opela“ Milan Damnjanović, zastavnik Vojske Srbije, dok je teško povređen suvozač Slobodan P.Isekao pojasLazić, zaposlen u Policijskoj stanici u Rakovici, kaže da je bez razmišljanja pritekao u pomoć.- Vraćao sam se iz Kovina, ispred mene je bila kolona automobila. U kolima je bilo mnogo krvi jer je prednji deo bio zgužvan. Suvozač je bio bez svesti, vezan pojasom, a glava mu je klonula. Pitao sam ga da li me čuje, ali odgovora nije bilo. Čulo se hrkljanje i pretpostavio sam da se guši u krvi - opisuje detalje policajac i dodaje:- Podigao sam mu glavu, pokušao sam da ga oslobodim pojasa, ali kola su bila toliko uništena da sam morao da ga isečem - kaže Lazić.Obavestio je Hitnu i policiju i nije se odvajao od povređenog.- Držao sam mu glavu kad je počeo da ide dim. Kola su imala plinsku bocu, pa je postojala mogućnost da eksplodiraju. Nisam želeo da ostavim čoveka. Planiram da posetim Slobodana na VMA - objašnjava naš sagovornik.Nije mu prvi putDragoslav skromno kaže da ovo nije prvi put da nekome spasava život.- Ovo je deveti život koji sam spasao. Osećaj kada učinite tako nešto je teško opisati rečima. Tih devet života je moj najveći uspeh - kaže Lazić, ističući da veliku zahvalnost duguje doktorki Biljani Spasić, od koje je svojevremeno učio o prvoj pomoći.Lazić je iz Kruševca i već 11 godina do posla u Rakovici pređe 500 kilometara. Oženjen je i otac dvoje dece.

Šefovi ponosniPOLICAJAC ZA PRIMERGoran Milinković, načelnik PS Rakovica, i komandir Aleksandar Ignjatović kažu da je ponos za svakog starešinu kada ima takvog službenika.- Ovakvi policajci na najlepši način promovišu MUP, i nadam se da će tako i nastaviti - kažu naši sagovornici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja