UČENICA (16) PALA SA 3. SPRATA ŠKOLE Policija ispituje da li je slučajno ili je pokušala samoubistvo
Foto: Damir Dervišagić

Lekari se bore za život devojčice

UČENICA (16) PALA SA 3. SPRATA ŠKOLE Policija ispituje da li je slučajno ili je pokušala samoubistvo

Crna Hronika -
Tinejdžerka je primljena na odeljenje reanimacije, a potom prebačena na intenzivnu negu. Ima ozbiljne povrede i životno je ugrožena, rekli su u Urgentnom centru

BEOGRAD - Šesnaestogodišnja D. M., učenica Srednje trgovačke škole u Hilandarskoj ulici u Beogradu, juče oko 17.30 časova pala je s trećeg sprata školske zgrade. Policija ispituje da li je sama skočila ili je sve bio nesrećan slučaj.Devojka je s povredama opasnim po život prevezena u Urgentni centar.

- Tinejdžerka je primljena na odeljenje reanimacije, a potom prebačena na intenzivnu negu. Ima ozbiljne povrede i životno je ugrožena - rekli su kasno sinoć u Urgentnom centru.Do pada je došlo posle četvrtog časa, u periodu između 17.30 i 17.35 sati. Dve su verzije kako je došlo do užasnog događaja, ali niko sa sigurnošću nije mogao da potvrdi šta je uzrok jer je istraga u toku.

- Prema prvoj verziji, učenica je navodno slučajno ispala kroz prozor učionice na trećem spratu, a po drugoj je možda pokušala samoubistvo. Ispitani su svi učenici iz njenog odeljenja, i oni koji su se zatekli u učionici u trenutku pada, i još neki očevici - kaže Kurirov sagovornik iz istrage.Učenica je pala između drveta i parkiranog automobila i ostala da leži na boku do dolaska Hitne pomoći.- Dok je padala, zakačila je krošnju drveta, a mislim i automobil koji je bio parkiran, posle čega je završila na trotoaru. Nastala je vriska ostalih učenika koji su to videli, a prolaznici su u šoku posmatrali šta se dešava. Srećom, ljudi iz škole veoma brzo su reagovali, a za svega nekoliko minuta na lice mesta došli su policija i Hitna pomoć. Devojčica je ležala na boku i davala je znake života, ali nije se pomerala. Lekari su je pažljivo izvukli i potom odvezli u Urgentni - ispričao je za Kurir jedan od očevidaca.Kako je za naš list sinoć izjavila direktorka Trgovačke škole Zoranka Rebić, D. M. je uzorna učenica s veoma dobrim ocenama, omiljena među svojim vršnjacima.- Kad su mi javili užasnu vest, odmah sam se preobukla i od kuće otišla u školu. O svemu su odmah obavešteni i roditelji učenice koja je pala, kao i razredni starešina odeljenja u koje ide. Profesori koji su se našli u školi u trenutku tragedije reagovali su najbrže moguće, formiran je i krizni štab. Smirili smo ostalu decu, koja su doživela šok, mnogi od njih su plakali, bili su utučeni, doživeli su veoma veliki stres, naročito oni koji su to videli. Ona je najbolje dete u svom odeljenju, pozitivna, dobra i vedra, uvek spremna da pomogne drugima. Ne znamo zbog čega se dogodila ovako užasna stvar, policija radi na ovom slučaju - kazala je direktorka.

Nije prvi putDRUGI PAD ZA DVE GODINEN. S. (17), učenik trećeg razreda Trgovačke škole u Beogradu, zadobio je povrede glave kad je decembra 2014. skočio s prvog sprata te obrazovne ustanove i pao na parkirani „pežo 206“ u Cetinjskoj ulici. On je to učinio tokom velikog odmora, a kako je tada izjavila direktorka Zoranka Rebić, drugovi su pokušali da ga spreče u toj nameri, ali nisu uspeli. Srećom, N. S. nije zadobio ozbiljnije povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track