KOSOVSKA POLICIJA DEMANTOVALA SAMA SEBE: Džihadisti nisu planirali napad na Srbiju u prvoj fazi
Foto: Profimedia

Vratili se iz Sirije

KOSOVSKA POLICIJA DEMANTOVALA SAMA SEBE: Džihadisti nisu planirali napad na Srbiju u prvoj fazi

Crna Hronika -
PRIŠTINA - Kosovska policija potvrdila je da su uhapšena trojica islamista, ali su negirali posle prvobitno objavljene informacije da su oni planirali napad na Srbiju, nego da su bili angažovni na regrutovanju novih članova.

Trojica pripadnika Islamske države kako je saopšteno uhapšeni su na osnovu operativnih podataka koje su Turska i još jedna zemlja dostavili Kosovu.

Kako je rečeno, nema indicija da su trojica uhapšenih nameravali i planirali napade u Srbiji kako su preneli pojedini mediji, a citirao pres bilten Unmika.

Podsetimo, trojica pripadnika ID uhapšena su na Kosovu i Metohiji zbog sumnje da su planirali terorističke napade u Srbiji.

Kosovska policija zadržala je u pritvoru F.B, I.F i S.L. zbog uspostavljanja "ćelija" Islamske države na Kosovu i Metohiji i podnela krivične prijave protiv trojice "povratnika" iz Sirije zbog povezanosti sa Islamskom državom.

Njih trojica živeli su u Prištini, Uroševcu i Gnjilanama, javlja Radio kontakt plus.

F.B, koji je boravio u Siriji od februara do decembra prošle godine, imao je najviše iskustva u ratovanju.

"On je bio prvi u praktičnoj i teoretskoj obuci, a onda mu je dato oružje i poslat je na liniju fronta. Kasnije je unapređen u vođu borbene jedinice, koja je imala 11 članova mahom sa Kosova", rekao je neimenovani izvor iz kosovske Kancelarije specijalnog tužioca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track