VEŠTAČI SE ZDRAVLJE KRISTIJANOVE MAJKE: Sud Goluboviću naredio dopunu molbe za odlaganje
Foto: Dragan Kadić

Peta molba da ne ode u zatvor

VEŠTAČI SE ZDRAVLJE KRISTIJANOVE MAJKE: Sud Goluboviću naredio dopunu molbe za odlaganje

Crna Hronika -
BEOGRAD- Prvi osnovni sud u Beogradu naložio je Kristijanu Goluboviću da dopuni svoju, već petu po redu molbu za odlaganje izdržavanja zatvorske kazne od osam godina zatvora, koje je ovog puta tražio zbog bolesti majke, a čije bi zdravstveno stanje potom sud proverio kroz medicnsko veštačenje.

Portparol suda Ivana Ramić rekla je da je Goluboviću dat rok od osam dana da dopuni svoju molbu.

Ona je ukazala da ako ispuni zahtev, onda će se obaviti veštačenje zdravstvenog stanja njegove majke,što je i razlog zahteva za novo odlaganje. Tek potom će taj sud doneti prvostepenu odluku o molbi, na koju postoji pravo žalbe Višem sudu koji donosi pravosnažnu odluku o molbi za odlaganje izvršenja kazne.

Podnošenjem novog zahteva Golubović je opet na izvesno vreme odložio odlazak u zatvor u koji je trebalo da se javi u toku ove sedmice, jer molba odlaže izvršenje kazne.

Golubovićev branilac Gvozden Grgur rekao je ranije danas da je Golubović lično podneo novi zahtev za odlaganje izvršenja kazne prošle sedmice.

"Nova molba odlaže izvršenje rešenja o izvršenju zatvorske kazne", ukazao je advokat, tako da Golubović neće ići u zatvor dok se pravosnažno ne odluči o novoj molbi za odlaganje.

Viši sud u Beogradu nedavno je bio pravosnažno odbio njegovu četvtru molbu za odlaganje, pa se očekivalo da će Golubić otići u zatvor ove sedmice, kako je i sam najavljivao.

Golubovića čeka da izrdži u zatvoru još četiri godine i četiri meseca, pošto je ostatak kazne proveo u pritvoru, koji se uračunava u kaznu. Njemu je uspevalo da poslednih 15 meseci odlaže izvršenje kazne od donošenja pravosnažne presude Apelacionog suda kojom je u novembru 2014. godine pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog preprodaje heroina.

Do pravosnažne odluke kojom je Viši sud odbio da mu odloži izdržavanje kazne, po četvrti put, prethodno mu je tri puta mu je prihvatana molba za odlaganje, u dva navrata zbog rođenja deteta, a treći put zbog učešća u rialitiju "Farma".

Četvrto odlaganje, koje mu je prošlo bezuspešno tražio je zbog "zdravstvenih razloga". Sada je Golubović iskoristio novi zakonski razlog za novo odlaganje odlaska u zatvor. Protiv njega se u tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal vodi još jedan postupak zbog pretnji učesnici rialitija Farma Tamari Djurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track