Pao Srbin član narko-bande

Akcija dominikanske policije i američke agencije za borbu protiv narkotika DEA

Pao Srbin član narko-bande

Crna Hronika -

BEOGRAD - Razbijen narko-kartel.Srbin Nebojša Gancanović (46) uhapšen je u petak u Dominikanskoj Republici zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem kokaina namenjenog tržištu istočne Evrope. U akciji koja je nazvana „Pomorska barijera“ privedeno je još 15 članova bande iz istočne Evrope, a zaplenjen je i kokain vredan više od sedam miliona dolara.

Na brodu „Ihtis“ u Karipskom moru policija je pronašla 175 paketa čistog kokaina, od kojih jedan na ilegalnom tržištu vredi oko 40.000 evra. Sumnja se da je Nebojša G., inače rodom iz Aleksinca, bio vođa grupe, a on se odranije nalazi na Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Hrvatska. U akciji su pali i njegovi bliski saradnici iz Hrvatske Zlatko Ugarković i Ivan Šango, a u toj zemlji je istovremeno uhapšen Elvis M. iz Zadra.

Kako je saopštio Rolando Rosado, predsednik dominikanske agencije za borbu protiv narkotika, akcija je pripremana šest meseci, a u nju je bila uključena i DEA (američka agencija za borbu protiv narkotika), kao i policijske snage nekoliko država.

Posadu broda „Ihtis“ činili su Srbi, Hrvati, Ukrajinci, Austrijanci i državljani Venecuele, Granade, Svetog Martina i Martinika.

(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track