MUČKI MI UBIO SINA I IZBEGAO NAJSTROŽU KAZNU: Ispovest majke ubijenog radnika obezbeđenja Blejvoča!
Foto: Dragana Udovičić

Zločin

MUČKI MI UBIO SINA I IZBEGAO NAJSTROŽU KAZNU: Ispovest majke ubijenog radnika obezbeđenja Blejvoča!

Crna Hronika -
Pucao je bez razmišljanja u moje dete, a umesto 40 godina zatvora dobio je upola manje, priča Sandra Cvetković, čijeg je sina Ivana (26) ubio Marko Kurtović

BEOGRAD - Sandra Cvetković, majka ubijenog radnika obezbeđenja „Blejvoč“ Ivana Cvetkovića (26), ogorčena je na presudu Višeg suda u Beogradu, koji je Marka Kurtovića (33), ubicu njenog sina, osudio na 20 godina zatvora. Ona za Kurir ističe da će se žaliti Apelacionom sudu jer je, kako kaže, „presuda sramna“.Kao so na ranuKurtović je nakon ubistva Ivana Cvetkovića i ranjavanja još dvojice čuvara 12. jula 2012. godine pobegao. Uhapšen je sredinom oktobra 2013. godine u okolini Sarajeva, gde se skrivao, a potom je izručen Srbiji. Incident se desio zato što je, kako je ranije pisano, Kurtović odbio da prođe detektor za metal.Sandra ističe da tih 20 godina robije nije dovoljno samo za golgotu koju je preživela tokom suđenja.- Ono što najviše pogađa jesu laži koje su plasirane o mom sinu tokom suđenja. Svaka laž o njemu bila je kao so na ranu. Cilj odbrane bio je da moje nastradalo dete predstavi kao problematično - priča Sandra sa suzama u očima i navodi da je njen sin u vreme kada je ubijen dobio zvanje inženjera računara.- Studirao je, vredno radio i vodio je teretanu koja i danas radi. Zbog obaveza jedino je mogao da radi noću kao čuvar - kaže nesrećna majka dok nam pokazuje Ivanove diplome.Ona naglašava da je video-snimak sto posto dokaz monstruoznog ubistva jer se na njemu vidi kako ubica u dva navrata pokušava da uđe na splav i treći put puca, potom prilazi Ivanu i šutira ga.- Bilo je svega tokom suđenja, neistina, odlaganja, a menjanje iskaza svedoka pod zakletvom bilo je za svaku ljudsku osudu. U prvim izjavama su svedoci, Ivanove kolege, njega opisali kao smirenog i dobrog dečka, da bi kasnije rekli da je bio naoružan i da je nosio pištolj u torbici - naglašava Cvetkovićeva i dodaje:Unuče raste bez oca- Da tragedija bude još veća, otišao je sa ovog sveta a ne zna da je postao otac. Ubijen je uoči odlaska njegove devojke kod ginekologa. Postao je otac - rekla je naša sagovornica.Ona dodaje da se neće zaustaviti dok ubica njenog sina ne dobije maksimalnu kaznu.- Moje unuče će zbog njega da raste bez oca, Ivan je ubijen ni kriv ni dužan samo zato što je pošteno radio svoj posao - zaključuje nesrećna majka.

Advokat BorovićPOSAO RADIM PROFESIONALNOAdvokat Borivoje Borović, branilac Kurtovića kaže da profesionalno vodi računa da ne povredi nikoga.- Kretao sam se u granicama dobijenih izjava svedoka i po zakonu, želeći da proverim kredibilnost i njihovih izjava i ponašanja pokojnog. Svaka porodica ima pravo da se ljuti. Direktan sam i nikada porodicu ubijenog nisam uvredio, izjavio sam im saučešće, kao što je red - rekao je Borović i dodao da se bori za svog klijenta u granicama odbrane i činjeničnog stanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track