SKANDAL U VALJEVU: Vođi krimi-klana samo nanogica!
Foto: MUP Ps

Opasno

SKANDAL U VALJEVU: Vođi krimi-klana samo nanogica!

Crna Hronika -
Milan Lazarević - Laza Bombaš, koji je godinama bio strah i trepet u Valjevu i tereti se za najteža dela, biće u kućnom pritvoru

VALJEVO - Milan Lazarević iz Valjeva, poznatiji kao Laza Bombaš, pušten je iz pritvora Specijalnog suda i nosiće nanogicu kod kuće, saznaje Kurir. Lazarević, koji je uhapšen 2009, optužen je da je bio vođa kriminalne grupe u Valjevu i tereti se za saučesništvo u ubistvu Željka Đedovića. Tako se Laza Bombaš, koji je godinama bio strah i trepet, ponovo vratio u Valjevo.Kućne posetePretresno veće Specijalnog suda, umesto pritvora u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, odlučilo je da Lazareviću odredi meru kućnog pritvora sa elektronskim nadzorom. On, po pravilu, nema pravo izlaska iz kuće, osim u slučaju kada ide na suđenje.Specijalni sud Lazarevića tereti za zločinačko udruživanje, teško ubistvo u saučesništvu, iznude i nezakonito držanje oružja, a sudski postupak još nije okončan.

- Neuobičajeno je da Specijalni sud kućni pritvor određuje nekom ko je optužen za vođu kriminalnog klana. Dešavalo se da kućni pritvor odrede „vojnicima“, koji su odrađivali prljave poslove po nalogu vođe klana, ali do sada, koliko je poznato, nije se dogodilo da Specijalni sud kućni pritvor dozvoli osobi optuženoj da je bila organizator nekoliko teških krivičnih dela. On nema pravo izlaska iz kuće, ali u kućne posete može da primi koga želi - navodi naš izvor.Suđenje još trajeLazarević je uhapšen u aprilu 2009. godine i do sada je bio u pritvoru Specijalnog suda, dok suđenje za dela koja mu se stavljaju na teret, ni sedam godina nakon hapšenja, nije okončano. Lazarević je uhapšen nakon ubistva Željka Đedovića, a optužen je da je naručio njegovo ubistvo preko Zorana Jeličića iz Padinske skele.

Reketirali po graduBAGERIMA UPADALI U LOKALELazarević je godinama bio na čelu agencije za obezbeđenje „Polito“, koja je praktično zamenila ulogu policije. Grupa na čijem je čelu bio optužena je za mnogobrojne iznude, a na njegovom udaru su bili gotovo svi valjevski biznismeni i preduzetnici, koji su morali da plaćaju mesečni reket. Sumnja se da je kriminalna grupa na čijem čelu je bio Lazarević bagerom demolirala dva kafića u Valjevu da bi primorala gazde da im plaćaju reket.

DelaTEŠKE OPTUŽBE ZA BOMBAŠA- zločinačko udruživanje- teško ubistvo u saučesništvu- iznude- nezakonito držanje oružja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja