KOMŠIJA DEČAKA (9) POLIO BENZINOM: Na meni je sve gorelo, vrištao sam od bolova!
Foto: Nebojša Mandić

Stefan Jovanović oporavlja se od opekotina

KOMŠIJA DEČAKA (9) POLIO BENZINOM: Na meni je sve gorelo, vrištao sam od bolova!

Crna Hronika -
Gutao me je plamen, bilo je strašno, ne znam kako sam preživeo, mislim da me je Bog spasao, priča hrabri mališan koji je teško povređen kad ga je komšija polio benzinom i zapalio

BEOGRAD - Bio sam s braćom na ulici, uzeo dva šteneta i krenuo da ih odnesem kod majke. Okrenuo sam se i onda je iznenada buknula vatra, zažmurio sam i ništa dalje nisam video. Gutao me plamen, ja sam goreo i vrištao od bolova! Ovako za Kurir priča devetogodišnji Stefan Jovanović iz Lazarevca, koji je pre mesec dana zadobio opekotine trećeg stepena, a posle borbe za život i dve operacije juče je pušten kući iz Dečje bolnice u Tiršovoj u Beogradu.

Dobio bitku... Hrabri dečak juče sa majkom Danijelom
Dobio bitku... Hrabri dečak juče sa majkom Danijelom

Sa Kurirom se vratio kući

Mali Stefan stradao je 20. februara kad je njegov komšija Ivan Petrović (19) zapalio benzin u plastičnoj flaši nasred ulice. Plamen je zahvatio dečaka, koji je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Stefan se u međuvremenu oporavio, a redakcija Kurira juče je organizovala njegov prevoz do kuće, u kojoj živi s roditeljima i sa još šestoro braće i sestara.Hrabri dečak, kome su tragovi opekotina ostali na licu i telu, uz osmeh nam je ispričao detalje nesreće.- Na meni je sve gorelo i mnogo me je bolelo, legao sam na zemlju kako bi se vatra ugasila. Vrištao sam iz sveg glasa. Tada su mi prišli moj stariji brat Nikola (13) i brat blizanac Nemanja, pokušavali su da me ugase rukama - priča dečak koji je odmah zadobio naše simpatije.

Njegove reči prekida majka Danijela, navodeći da nikad neće zaboraviti tu scenu.- Vrištao je od bola, kosa mu je izgorela, opekotine su bile vidljive na licu, dok mu je koža sa stomaka i grudi ostala zalepljena za garderobu - objašnjava majka.Stefan objašnjava da je u tom trenutku mislio da neće izdržati, ali da ga je Bog spasao.- Toliko me je bolelo da sam mislio da neću izdržati. Vikao sam „umreću“, najviše me boleo stomak. Kad su ugasili vatru, pušio sam se ko šporet. Sad više nikad ne smem da ložim šporet. Mnogo se plašim vatre. Mislim da je mene Bog spasao - ističe Stefan.

Srećna porodica... Mali Stefan sa roditeljima i sestrom
Srećna porodica... Mali Stefan sa roditeljima i sestrom

Stefan objašnjava da zna da je Ivan palio benzin, ali i to da je posle toga pobegao u kuću.- On sad sigurno misli da meni nije ništa, da je sve prošlo, ali mene to još uvek boli. Ne mogu da sedim ni da ležim. Ne znam da li želim više da ga vidim, ali ipak ako bi Ivan došao da mi se izvini i da kaže da mu je žao, sigurno bih mu oprostio - kaže ovaj hrabri dečak.Biću policajacU bolnici mu je bilo dobro tek kad su malo prošli bolovi.- Prvo nisam mogao da jedem jer su mi usta izgorela pa me je to bolelo. Kasnije sam se igrao s vaspitačicom i drugom decom. Kad porastem, voleo bih da budem policajac i da sve one koji povrđuju druge strpam u zatvor - kaže naš mali sagovornik.Piroman Ivan Petrović uhapšen je i zadržan je u pritvoru.

Podrška mališanuKURIR DONEO POKLONEStefana Jovanovića ekipa Kurira sačekala je juče s poklonima koje su mu pripremile kompanije „Deksiko“ i „Bambi“.- Jao, pa ovo je džip! Ja ću ovo sam da sklopim. Ionako ne mogu mnogo da se šetam jer me sve boli i zateže. Uh, pa tu su i slatkiši. Hvala vam mnogo - rekao je dečak i slatkiše odmah podelio s mlađom sestrom.

Žiro račiunMOLBA ZA POMOĆ DEČAKUDečakov otac Gani Redžepović naglašava da su u lošoj finansijskoj situaciji i da im je neophodna novčana pomoć kako bi mališanu mogli da kupe sve kreme koje treba da maže zbog ožiljaka, ali i za put do previjališta. Kurir upućuje apel svim dobrim ljudima da, ukoliko su u mogućnosti, uplate novac na račun: Banka Intesa, Gani Redžepović 160-5300101735879-10

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track