Najnovije vesti

ZAJEDNO U SPLITSKOM ZATVORU: General Đukić i kapetan Dragan dele istu ćeliju
Foto: Printskrin, Profimedia

Ćekaju početak suđenja

ZAJEDNO U SPLITSKOM ZATVORU: General Đukić i kapetan Dragan dele istu ćeliju

Crna Hronika
ZAGREB - General bivše JNA Borislav Djukić, državljanin Srbije, koga je Crna Gora nedavno izručila Hrvatskoj nalazi se u splitskom zatvoru i deli ćeliju sa Draganom Vasiljkovićem, poznatijem kao kapetan Dragan.

General Djukić je optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno, za rušenje brane Peruča.

Inače, kako prenosi portal Index.hr, Optužno veće splitskog Zzupanijskog suda trebalo je sutra da odlučuje o potvrđivanju optužnice protiv Dragana Vasiljkovića, ali je sednica odložena. Nakon što je Vasiljković neuspešno zatražio izuzeće splitskih sudija, usledio je novi manevar obrane.

Advokat Slađana Čanković zatražila je, naime, od Vrhovnog suda da suđenje dodeli drugom sudu za ratne zločine, Zagrebu ili Rijeci zbog, kako je navela, lakšeg dolaska svedoka. Vasiljkovića u pet tačaka optužnice terete za ratni zločin na kninskom i benkovačkom te području Gline.

Već je zatražio izuzeće splitskih sudija jer dolaze s područja koje je obuhvaćeno optužnicom.

To mu je odbijeno pa je sada odbrana iskoristila verovatno, kako se navodi, poslednji adut pre no što optužnica konačno dođe na razmatranje Optužnom veću.

Kapetan Dragan tražio je i puštanje iz istražnog zatvora pod obrazloženjem da su mu montirali proces iz šovinističkih pobuda, a bez uspeha je nudio i garanciju od pet miliona kuna.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...